Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Där satt den, Brage!

Seger i premiären borta mot Ängelholm den 7 april.
Knappt ett halvår senare var det dags för tre poäng igen.

– Det var bara en tidsfråga, konstaterar Bragetränaren Zvezdan Milosevic efter säsongens andra seger: 2–1 hemma mot Landskrona.
Inför måndagens match var det över ett år sedan Brage tog en serieseger hemma på Vallen. Den 17 september 2012 besegrade man Falkenberg hemma med 1–0, och under måndagskvällen var det alltså segerdags igen.
Det började på bästa tänkbara sätt.
Endast 28 sekunder hade tickat iväg när bortaförsvaret bjöd Brageanfallaren Dragan Kapcevic på ett friläge. Ett friläge som Kapcevic förvaltade genom att chippa in matchens första boll bakom Landskronas målvakt Bill Halvorsen.
– För en gångs skull tog vi ledningen, och på en ren bjudning, menar Milosevic.

En riktig bjudning från gästernas sida ja, men Brage skulle bjuda tillbaka.
Tretton minuter senare slog nämligen Marko Mihajlovic en alldeles för lös passning till mittbackskollegan Peter Magnusson. Passningen gick aldrig fram, och i stället kunde Landskrona bryta emellan och blixtra fram ett anfall som slutade med ett volleyskott i mål.
– Egentligen hade det inte varit rättvist om vi hade haft ledningen. Vi var det klart sämre laget i första halvlek, menar Milosevic.
I slutet av första halvlek fick Joakim Broman kliva av planen med en bristning i baksida lår. In kom i stället Dulee Johnson och det bytet var enligt tränare Milosevic en av nycklarna till den kommande segern.
– Jockes skada är tråkig för Jocke och tråkig för oss, men när Dulee kom in på planen fick vi ett helt annat lugn i passningsspelet, fortsätter Milosevic, som fick se sitt lag sätta ett välförtjänt ledningsmål i mitten av andra.

Det var planens gigant, den outtröttlige norrmannen Mats Cato Moldskred, som skickade in en frispark i krysset och därmed såg till att ge sitt lag tre färska poäng.
– Vi har varit på gång länge och visste att segern skulle komma förr eller senare, menar Zvezdan Milosevic.
– Spelmässigt har vi gjort bättre matcher även om vi förlorat, men visst var det skönt att äntligen få vinna.

Elin Broman/DT
elin.broman@dt.se

Brage–Landskrona 2–1 (1–1)

Mål: 1–0 (1) Dragan Kapcevic, 1–1 (14) Fredrik Karlsson, 2–1 (65) Mats Cato Moldskred.

Hörnor: 0–5 (0–4).

Varningar, Brage: Dragan Kapcevic (68), Adam Gradén (86). Landskrona: Linus Malmqvist (64).

Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö.

Publik: 711.

Brage: Tim Markström – Adam Gradén, Marko Mihajlovic, Peter Magnusson, Alexander Zetterström – Amor Layouni, Martin Rosell, Joakim Broman (42), Mats Moldskred (90) – Andreas Ljunggren-Eriksson, Dragan Kapcevic.

Ersättare: Emil Magnusson (mv), Dulee Johnson (42), Oscar Andersson (90),Anton Lundin, Adam Persson, Joseph Oluwatobiloba.

Elin Broman
elin.broman@dt.se