Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför överklagas fler bostäder på Galgberget

Ägarna till en fastighet på Galgberget i Falun är inte nöjda med den detaljplan, som kommunen beslutade om tidigare i år. Därför överklagas den till mark- och miljödomstolen.

Överklagande till domstolen, som är inhyst hos Nacka tingsrätt, gäller detaljplanen att bygga fler bostäder vid Nedre Gruvsrisvägen och Zinkstigen.

Detaljplanen överklagades redan efter att Falu kommun tagit beslut om. Fastighetsägare i området hade invändningar mot att fler bostäder i området kommer att innebära en ökad trafik. Detta inte enbart under byggtiden.

LÄS MER: Bygget upprör 9-åriga Nora: "När jag fick veta att ni skulle bygga hus här började jag gråta"

Efter att Länsstyrelsen Dalarna gått igenom ärendet fann den ingen anledning att upphäva Falu kommuns beslut om detaljplan för området. Tvärtom fastställdes planen eftersom Länsstyrelsen inte upptäckt något formellt fel som har begåtts. Någon annan anledning att upphäva detaljplanen fanns inte heller, framgår av Länsstyrelsebeslutet från mitten av april i år.

Med det nöjer sig ändå inte fastighetsägare i området.

Efter bakslaget vid Länsstyrelsen förs nu är endet vidare till Mark- och miljödomstolen, vid Nacka tingsrätt, Stockholm.

LÄS MER: Här ska fler bostäder byggas

Nu har ett miljömässigt skäl lyfts fram tydligare, framgår av överklagandet som nyhetsbyrån Sirén hittat hos domstolen.

De överklagande vill att beslutet ska ändras eftersom det inte har gjorts någon markundersökning. De skriver att det ”det finns så mycket giftiga ämnen i marken såsom bly, arsenik med mera och vi är oroliga för vad som kommer att hända när man börjar gräva i marken för byggnation”.