Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför stannade Robert Mambo Mumba i Dalkurd

Robert Mambo Mumba hade en kringflackande fotbollskarriär, tills han kom till Dalkurd.
I den kamratliga och familjära miljön kändes han sig genast hemma.
– Dalkurd är den enda klubb jag stannat i tre år i rad.

Robert Mambo Mumba föddes i Kenya, men hans fotbollskarriär tog honom från det inhemska mästarlaget till belgiska högstadivisionen och vidare till Sverige. Mellan 2004 och 2010 representerade han flera klubbar i Allsvenskan, Superettan och division 1, men det var inte förrän 2011 han riktigt fann sig till rätta.
– Jag mötte Dalkurd när jag spelade för Umeå och jag älskade sättet de spelade fotboll på. Det är den enda klubb jag stannat i tre år i rad och det är här jag känner mig verkligt bekväm.

Inför årets säsong tog han på sig tränarrollen ihop med Umut Koc. Robert Mambo Mumba tror på en ganska fri tränarstil, och menar att man kan förstöra om man detaljstyr.
– För mycket instruktioner och restriktioner kan störa. Killarna har talang, och när vi gett dem frihet har de kunnat visa den. Det är vänliga, roliga killar som spelar med mycket glädje.
Just ”glädje” är kanske det ord som beskriver Robert Mambo Mumba bäst. Under en intervju helt på engelska är detta det enda ord han säger på svenska.

Leende och pratglad ger Robert Mambo Mumba uttryck för sin positiva livssyn:
– Är man bara positiv kan man göra vad som helst. Vi har spelat flera tuffa matcher men tog oss igenom det. Vi vet att Värnamo är favoriter och tar ingenting för givet, men vi är redo för utmaningen. Det gäller bara att vi är oss själva. Och varför skulle vi förändra något? Det är genom att vara oss själva som vi kommit så här långt!

Louise Sundström/DT