Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Day & Night Adventure vill satsa - och växa

På torsdag från klockan 14 och fram till midnatt hålls Day & Night Adventure i Liljekvistska parken i Borlänge. Nattbio, musikuppträdanden och talangjakt är några av inslagen i en nymornad liten sommarhappening som hålls för andra gången.

– Men den kan lika gärna växa. Peace & Love var också liten från början, säger Kalle Larsson från Borlänges kommunala ungdomsråd.
Förutom bio och scenuppträdanden så kommer parken också att berikas med hoppborg, rullstolrace, ansiktsmålning, bollkastning, klotterplank, tipspromenad, Twister och kubb. Och så ett lite udda inslag i form av ett moldaviskt ungdomsråd som kommer att synas i aktiviteterna i området och på scen.

Med andra ord blir parken för en dag en riktig nöjes- och eventplats. Därför är Ungdomarna som har arbetat fram Day & Night Adventure noga med att påpeka två saker. Dels att poängen med projektet är att det ska finns någonting att göra i Borlänge på sommaren och dels att det är gratis att komma till parken på torsdag.
– Det här behövs. Förut var Peace & Love det enda som hände. När ingenting händer vill många lämna Borlänge. Men det här visar att det går att stanna, säger Linnea Leppänen, en av ungdomarna som är med och arrangerar Day & Night Adventure.

Ungdomarna som har arbetat projektet representerar Borlänge Energi och det kommunala ungdomsrådet. Borlänge energi och kommunen har tillsammans bidragit till en budget på totalt 50 000 kronor, men det är bara ungdomar som har utfört organiseringen och fotarbetet.

Och de har förberett sig väl.
– Vi har bokat Cosmos, så om det regnar mycket så kommer vi ha bion, banden och talangjakten där, säger Linnea Leppänen.

Banden som uppträder är Papercrouch och Linn Grins/Malte Oreilly. Plus den inbokning som ger arrangörerna en känsla av att Day & Night Adventure har en potential att växa: Rhymes & Riddim.

John Leander
john.leander@daladem.se