Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DD på plats när Billion Dollar Babies spelar in rockvideo

/
  • Tystnad, tagning! Billion Dollar Babies, med sångaren Frank Kooistra i spetsen, lever ut sina bästa rockposer i korridoren på den gamla psykavdelningen i Säter. Jimmie Wahlund ser till så att allt hamnar på band och blir video så småningom.FOTO: JONAS S
  • Sandra Reiche från Kristinehamn spelar tjejen i videon.-- Jimmie ringde och ville ha med mig, annars brukar jag mest göra modelljobb.
  • Nicke Eriksson slappar mellan tagningarna.
  • Gitarristen Patrik Forsberg.

Annons

Falubandet Billion Dollar Babies satsar hårt på att nå ut i världen med sin hårdrock. Ett sätt att komma en bit på vägen är att spela in en musikvideo.
- Då kan även de på andra sidan Atlanten se hur snygga vi är...

Det dånar och ekar i korridoren högst upp. Vi går i trapporna i ”paviljongen” vid det gamla mentalsjukhus-området i Säter. I det här huset satt ”de värsta kvinnorna”.
När vi når övervåningen möts vi av Robban Bäck i Billion Dollar Babies som sitter och spelar på trummorna till musik som spelas på högsta volym i en stor högtalarare.
- Vi ville ha en gammal sliten lokal med känsla, och den här var perfekt, säger sångaren Frank Kooistra.
Falubandet har valt att göra video på låten ”Restless minds” som släpptes på en EP redan förra året.
- Vi kommer släppa den på nätet som marknadsföring. Alla tuffa band har en video, så klart att vi ska ha en, förklarar Frank.
Efter en kort pratstund med Frank är det dags för ännu en tagning. Låten drar igång i högtalaren, bandmedlemmarna som är utspridda i korridoren intar sina rockposer, och Jimmie Wahlund sick-sackar fram och tillbaka med en stor ”steady-cam” på kroppen.

Skådespelare

Jimmie går högskolan i Falun, och videon är hans slutprojekt. Han, tillsammans med killarna i bandet har spånat fram idéer till videon. Utöver videoklipp på Billion Dollar Babies filmas även scener med en manlig och en kvinnlig skådespelare.
- Videon utspelar sig på en psykiatrisk avdelning. Det handlar om en manlig intagen patient, och tjejen är orsaken till att han hamnat på psyket. Tanken är att bandet som spelar ska vara patientens tankar, och så varvas rockbilder med de andra scenerna, förklarar Jimmie.
Totalt filmade man material under tre heldagar, och enligt Jimmie väntar cirka 17 dagar vid redigeringen.

När får vi se videon?
- Jag måste vara klar med projektarbetet den 29 oktober, så då kommer den väl antagligen att släppas också.
JONAS STENTÄPP

Mer läsning

Annons