Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DDTV: Båtstasjön laddas med fisk

När fiskarna kommer så är de lite förvånade och inte så sugna på att äta. Men mitt i veckan då är de hungriga igen och då blir det säkert bra fiske.

På måndagsmorgonen fick Båtstasjön nya innevånare för ett litet tag framöver. Då kom Sten Karlsson och Gia Roslund med en last av regnbågar och öringar till sjön. Det kom 75 kilo sprattliga "firrar", de flesta runt kilot. Leif Andersson från Borlänge Centrala fiskevårdsområde berättar att när fiskarna kommer så är de lite förvånade och inte så sugna på att äta. Men runt mitt i veckan då är de hungriga igen och då blir det säkert bra fiske.

Leif Andersson berättar vidare att nytt för i år är att man kan skaffa sig fiskekort på deras hemsida. Digitalafiskekort.

– Där kan man välja att fylla i dagkort, årskort eller 12 timmars kort i Båtstasjön och sedan betalar man på nätet. Efter en stund kommer en bekräftelse att allt är klart i din mobil och via mail, då är det bara att fiska, säger Leif.

Vid en kontroll är det bara att visa upp mailet i mobilen. Har man köpt årskort är det bra att skriva ut kortet och ha med sig, tycker Leif.

När isättningen av fisk är klar och fisktransporten åkt iväg så kommer en bil på parkeringen. Det är Rickard Mobäck som kommer. Han håller på att träna sig i att flugfiska.

– Jag började med flugfiske i höstas så jag behöver träna och lära, säger han.

Nere vid strandkanten ser vi hur fiskarna simmar förbi fram och tillbaka. Rickard presenterar flugan snyggt, men ingen fisk hugger. Flera kast men inget händer. Han byter till ett vanligt kastspö. En liten blank spinnare med röd tofs sätter han på. På fjärde kastet hugger det. En fin öring strax under kilot följer med upp och middagen är räddad.