Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är nominerade till "Dalarnas grammis"

Tallest man on earth, Sabaton, Kalle Moraeus och Dansbandsveckan i Malung.
Det är några av de som är nominerade i nya Dalecarlia Music Awards.

Dalecarlia Music Awards är ett nyinstiftat musikpris i Dalarna. Galan arrangeras på Galaxen i Borlänge den 21 februari, och på torsdagen presenterade arrangörerna och juryn de nominerade till galan.
– Det har definitivt inte varit lätt, det har varit många diskussioner, men det har varit glatt, säger Kaj Podgorski på Boomtown, ordförande i juryn.

I de flesta kategorier krävs att de nominerade har varit aktiva det senaste året, och det är flera namn som fallit bort på grund av den regeln menar juryn. En annan regel är att artisterna ska ska till minst 50 procent vara folkbokförda i Dalarna, en regel som gjort att bland andra Miss Li och Mando Diao fallit bort.

Juryn består av representanter från DT, Sveriges radio, Folkmusikens hus, samtliga studieförbund och branschexperten Claes Olson som bland annat jobbat med Grammisgalan. Dalecarlia Music Awards arrangeras av Boomtown i samarbete med Studiefrämjandet, DT, Radio Dalarna, Galaxen och Magasinet.

På galan den 21 februari kommer prisutdelningar att varvas med livemusik av ett tiotal akter. Vilka som kommer att spela är dock inte officiellt.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se