Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De åtta första har också varit med och komponerat sina bidrag

/

Annons

SVT valde på tisdagen att presentera åtta artister som ska tävla i Melodifestivalen. Deras gemensamma nämnare - de är alla kompositörer eller medkompositörer till sina bidrag. Vilka delfinaler de tävlar i berättades inte.
Inte mycket nytt under solen, men en hel rad beprövade publikfavoriter i form av bland annat BWO, Alcazar, Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas.

När SVT presenterade de åtta första bidragen till 2009 års melodifestival där återfanns bland andra schlagerveteranerna Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer. Men också två nykomlingar i sammanhanget - Jennifer Brown och Emilia.
- Visst känns det lite läskigt att dras in i det här, men så är det med allt nytt. Jag tycker det ska bli väldigt roligt, säger Jennifer Brown, som tävlar med balladen ”Never been here before”.
20 “ordinarie” artister återstår att presentera, plus fyra jokrar. SVT har inte meddelat när nästa omgång schlagerartister presenteras. Melodifestivalen inleds den 7 februari i Göteborg. Finalen avgörs i Stockholm den 14 mars.
Daniel Åberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons