Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev uttagna i junior VM-truppen

Tre spelare tillhörande dalaklubbar fick plats i det svenska preliminära J 20-landslag som ska spela VM i Malmö om 20 dagar.
Mora fick med två, målvakten Marcus Högberg och backen Lukas Bengtsson. Leksand representeras av Jacob de la Rose, som även var med i JVM förra året.

– Jag blev riktigt glad att jag kom med, säger Lukas Bengtsson.
Tre dalaspelare, men det kan bli fyra. Filip Forsberg, som spelar i Nashville, fanns med lite utanför toton. Förbundsledningen väntar besked från hans NHL-klubb.

– Vi har inte fått nej från Nashville, det är en pågående process. Vi kallar honom och Elias Lindholm (Carolina) för bonusspelare, men i dagsläget räknar vi inte med dem, säger förbundskapten Rikard Grönborg.
Innan JVM kommer en sista gallring att äga rum efter lägret i Ängelholm. Backarna ska bantas från nio till sju och forwards från 14 till 13.
– Kul att man kom i första truppen, nu gäller det att ge järnet under lägret i Ängelholm, visa att man vill vara med när man är så nära, säger Lukas Bengtsson som är lite av årets stjärnskott i Hockeyallsvenskan.
– Jag har fått mycket förtroende i Mora, och sedan får jag spela med Mikael Wikstrand, som jag lärt mig mycket av. Det betyder otroligt mycket.
Moras målvakt Marcus Högberg, som är på lån från Linköping, har inte spelat någon match på ett par veckor på grund av en hjärnskakning.

Tanken var att han skulle ha spelat med Linköpings juniorer i helgen, men han avstod.
– Jag kände mig inte redo, men det är ingen fara för JVM. Jag var på is i dag (läs torsdag) och då kändes det bra. Men vi får vänta och se. Hoppas att det känns bra längre fram också, säger han.
Leksands Jacob de la Rose var i det närmaste själv-skriven i VM-laget.
– Han var med redan i fjol och har rutin. Jacob är en ledartyp både på isen och utanför. Han är bra i det defensiva spelet, men har förbättrat sina offensiva kvalitéer, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Gunnar Bäcke/DT