Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fixade middag åt de hemlösa

Elever från Hushagsgymnasiet i Borlänge fixade festmiddag på RIA-stugan igår.

– Vi har visat att det fungerar, nu utmanar vi gymnasier i Falun att göra samma sak, säger initiativtagaren Pierre Hedin.

Pierre Hedin, Stephanie Sandström, Jessica Andersson och Nina Batick går på Hotell & Restaurangprogrammet på Hushagsgymnasiet.
När de skulle göra projekt i trean kom Pierre på att man borde ordna något för de hemlösa i Borlänge. Klasskamraterna var inte sena att hänga på.
Inför torsdagskvällen hade hela klassen samt elever ur årskurs 2 involverats. Kockar, servitörer och musiker gjorde allt för att ge de på RIA-stugan en oförglömlig kväll.

Alla var lika engagerade och berättade att det kändes skönt att göra något som verkligen betyder något.
– Kupolen köpcentrum har sponsrat med mat, HH Fiskdelikatesser i Lek-sand med fisk och Livesmedelsprogrammet och Hotell- & Restaurangprogrammet med resten, berättar Stephanie Sandström.

Dessutom har en massa företag i Borlänge och Falun sponsrat med saker som eleverna haft lotterier på skolorna om.
– Vi drog ihop 7 000 kronor som vi lämnar över till RIA-stugan som en check, berättar Pierre och Stephanie som har all rätt att vara stolta.
Bengt Pettersson