Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De flesta beställningar kommer från kunder på fjället"

För över tio år sedan startade Johnny Thuresson en egen firma. Han började bygga timmerhus. Sedan dess har han inte behövt vara sysslolös.

- Det har gått bra. Jag har hela tiden haft kunder som frågat efter mina tjänster, konstaterar Johnny.
Idag har han två anställda och dessutom kallar han ibland in extrahjälp.
Han gick naturvetenskaplig linje på gymnasiet och efter studentexamen började Johnny arbeta i skogen. Efter några år fick han jobb på Lima Timmerhus och där började han timra.
Numera håller han till i Hantverkshuset i Limedsforsen. Utanför ligger travar av timmer som ska omvandlas till timmerhus i alla tänkbara storlekar.
- Just nu håller vi på med ett hus på cirka 120 kvadratmeter. Kunderna har ofta väldigt olika krav och önskemål, Det mesta går att göra även om det kan vara vissa problem, säger Johnny.
Hans företag är strategiskt placerat med närheten till Sälenfjällen.
- De flesta beställningar kommer från kunder på fjället. Skistar är också en stor kund med sina specialbeställningar. Det kan gälla framför allt skyltar som ibland med kort varsel ska tas fram, säger Johnny.
Att från grova timmerstockar tillverka ett hus på cirka 100 kvadratmeter tar ungefär en och en halv månad.
Förutom villor och fritidshus bygger Thuresson även slogbodar, friggebodar, bastun, timmerbord och skyltar.
- Vi reparerar och renoverar även gamla timmerhus som under årens lopp har förstörts. Vi har också byggt ett torn som man kan klättra upp i och titta på fåglar, säger Johnny.
När han tar ledigt åker han till sin fäbod på Tisjölandet.
ROLF JOHANSSON

Bildtexter