Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De hyllar svetsaren

Svetshjälmstillverkaren 3M värnar om sin målgrupp. Nu har företaget tillsammans med rockbandet Eternal of Sweden gjort en hyllningslåt till svetsaren.

Svetsaren är 3M:s målgrupp och fokus i allt som företaget gör. Därför föreföll det självklart att nappa på förslaget från Pontus Lekaregård. Han spelar keyboard i rockbandet Eternal of Sweden och är även anställd på 3M.

– Han undrade om vi var intresserade av de gjorde en låt åt oss och det tyckte vi lät intressant. Vi berättade hur vi ville uppfattas, som de pålitliga leverantörerna, säger vd:n Hans Persson.

Tre låtförslag gjordes och 3M valde till slut låten Burning with pride.

– Det är en hyllning till svetsaren som bygger vår värld. Det var självklart att vi skulle rikta oss till honom i låttexten. Det blev ett projekt där vi bjöd in personalen att delta. Det blev uppskattat och vi fick se ett stort engagemang från personalens sida, säger Hans Persson och forsätter:

– Det är en yrkeskategori som försvinner mer och mer, samtidigt som svetsarna efterfrågas mer. Vi vill visa vår uppskattning.

Videon spelades in i en lagerlokal i Leksand. Självklart är svetsaren huvudpersonen och Eternal of Sweden har även gjort en alternativ video. Versionen som spelades in åt 3M kan sedan sista maj kan ses på youtube och har fått många, nationella som internationella, klick. Pontus Lekaregård berättar att det var annorlunda att göra en låt på beställning, men samtidigt utvecklande.

– Det var spännande. Man fick tänka i andra banor. Det blev en låt som fångar allmänheten och som vi har fått jättemycket bra respons på.

Nina Blazevic
nina.blazevic@dt.se