Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan få kulturpriset

Elva personer har nominerats till att få Säters kommuns kulturpris i år.
– Kulturnämnden var ense om pristagaren, säger kultur- och bibliotekschefen Lena Moberg.

Först i samband med julmarknaden i Säter den 1 december kommer vinnaren av årets kulturpris att ­offentliggöras.
Det står mellan totalt elva personer, där Jonas Ahlin och Peter Flinck delar nomineringen för Ateljé Y, som de driver tillsammans.

– Vi har fått in nomineringar under hösten. Samtliga nominerade kommer att bjudas in till fullmäktige­salen på julmarknaden och där tillkännages det vem som får priset. Sedan kommer kulturpriset att delas ut på kommunfullmäktiges sista sammanträde för året, den 19 december, berättar Lena Moberg.
På kulturnämndens senaste sammanträde togs frågan om kulturpriset upp och nämnden utsåg vinnaren, som dock som sagt förblir hemlig ett par veckor till.
– Kulturnämnden var ense om pristagaren. Det brukar nämnden vara, under mina fem år är det bara vid ett enda tillfälle som nämnden har behövt rösta om vem som skulle få kulturpriset, säger Lena Moberg.

I fjol gick kulturpriset till föreningen Konstspaning i Säterbygd.
Priset mottogs då av föreningens ordförande, fotografen Peter Engman som i år är nominerad igen, den här gången dock på egen hand.

Pär Sönnert/DT