Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kickar i gång Musikhjälpen-fest

Fyra band. Två videopremiärer. Ett mål: samla in pengar till välgörenhet.
I helgen kickar Me the tiger, The Sensitives, Lokomotive och Hökartorget i gång ett projekt för Musikhjälpen.

Den 9 december startar årets upplaga av välgörenhetsprojektet Musikhjälpen, som arrangeras av SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen. Men redan nu går fyra dalaband samman för att påbörja sitt bidrag.
– Vi vill vara ute i tid för att uppmärksamma folk om att Musikhjälpen finns, alla känner inte till det, säger Gabriella Åström i falubandet Me the tiger som förra året samlade in 9100 kronor till Musikhjälpen genom olika projekt.

Kick-offen blir på fredagskvällen på Kopparhatten i Falun. Då blir det after work som bland annat smyckas med att nya videos med The Sensitives och Lokomotiv ha premiär på storbildsskärm.
Målet med kick-offen, förutom att bjuda på en trevlig kväll, är att göra folk medvetna om den stora kommande festen, där alla pengar går till Musikhjälpen.
– Vi ska arrangera en större fest den 7 december, i Falun. Vi kommer att gå ut med plats senare. Att vi fyra band går ihop är ett sätt att göra något större och roligare för ändamålet, säger Gabriella.
– Det finns inte så stort utbud av större konsertkvällar i Falun, så det blir ett win win-projekt, säger Paulina Hjertton i The Sensitives.

Under tiden, fram till festen, kommer banden göra andra projekt för Musikhjälpen. Gabriella har till exempel designat två fåtöljer i samarbete med Falu tapetserarverkstad, som ska auktioneras ut för insamlingen.

Årets tema i Musikhjälpen är ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”.

De videos som har premiär på kick-offen är ”Fikapaus på atletklubben” med Lokomotiv och ”Old fashioned fuck off” med The Sensitives. Video med Me the tiger kommer också att visas.


Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se