Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kickar i gång Musikhjälpen-fest

Annons

Fyra band. Två videopremiärer. Ett mål: samla in pengar till välgörenhet.
I helgen kickar Me the tiger, The Sensitives, Lokomotive och Hökartorget i gång ett projekt för Musikhjälpen.

Den 9 december startar årets upplaga av välgörenhetsprojektet Musikhjälpen, som arrangeras av SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen. Men redan nu går fyra dalaband samman för att påbörja sitt bidrag.
– Vi vill vara ute i tid för att uppmärksamma folk om att Musikhjälpen finns, alla känner inte till det, säger Gabriella Åström i falubandet Me the tiger som förra året samlade in 9100 kronor till Musikhjälpen genom olika projekt.

Kick-offen blir på fredagskvällen på Kopparhatten i Falun. Då blir det after work som bland annat smyckas med att nya videos med The Sensitives och Lokomotiv ha premiär på storbildsskärm.
Målet med kick-offen, förutom att bjuda på en trevlig kväll, är att göra folk medvetna om den stora kommande festen, där alla pengar går till Musikhjälpen.
– Vi ska arrangera en större fest den 7 december, i Falun. Vi kommer att gå ut med plats senare. Att vi fyra band går ihop är ett sätt att göra något större och roligare för ändamålet, säger Gabriella.
– Det finns inte så stort utbud av större konsertkvällar i Falun, så det blir ett win win-projekt, säger Paulina Hjertton i The Sensitives.

Under tiden, fram till festen, kommer banden göra andra projekt för Musikhjälpen. Gabriella har till exempel designat två fåtöljer i samarbete med Falu tapetserarverkstad, som ska auktioneras ut för insamlingen.

Årets tema i Musikhjälpen är ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”.

De videos som har premiär på kick-offen är ”Fikapaus på atletklubben” med Lokomotiv och ”Old fashioned fuck off” med The Sensitives. Video med Me the tiger kommer också att visas.


Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se