Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De laddar för årets Ruggugglan

Arbetet med årets uppsättning av succé-farsen Ruggugglan är i full gång.
Nu väntar långa repetitioner inför premiären den 14 december.

På gång Ruggugglan är den populära farsen som drar stor publik till Stadsteatern i Falun varje år. Den spelas av amatörer och handlar om de boende på pensionärshemmet Ruggugglan.

I fjol lockade man 7 000 besökare, och nu har arbetet börjat med den sjunde uppsättningen, som går under namnet ”Ruggugglan - varning för Berit”.
– Vi har haft den första träffen där vi presenterar ensemblen och går igenom manus. Det blev bra stämning, det är en väldigt kul handling i år, säger Pigge Hesselman som både skrivit manus, är regissör och medverkar på scenen.
– Årets uppsättning är en fortsättning på förra årets, där gänget hamnade på sjukhus. När de kom hem upptäckte de att hela personalen också hamnat på sjukhus och att ”Berit” (Martin Kjellberg) hoppat in som vikarie. Hon ställer till ett helvete, och de övriga gör allt för att bli av med henne, fortsätter Pigge.

Årets ensemble är densamma som förra årets, förutom att populära Kurt Sävström gör comeback.
– Det är jättekul att han är med igen. Och även väldigt kul att Mats Ingels vill vara med igen, han är faktiskt för jäkla bra, bättre än jag trodde.

Hur mycket repeterar ni inför premiären?
– Jag gissar att det kommer bli ungefär 40 tillfällen. Så det är hårt jobb.

Förutom premiären den 14 december är ytterligare 15 föreställnigar släppta, och biljetterna säljer redan bra enligt Pigge.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se