Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De möter vinnarna i Vansbrosimningen

/
  • Isak Willman och Moa Olsson är året kransmas och kranskulla i Vansbrosimningen.

På tisdagen presenterades årets kransmas och kranskulla för Vansbrosimningen 2015. Det är Isak Willman och Moa Olsson, två ungdomar från Vansbro som är goda förebilder, enligt motiveringen.

Annons

Både Isak Willman och Moa Olsson har ett förflutet i Vansbrosimningens organisation sedan flera år tillbaka. Dessutom har deras släktingar haft uppdraget flera generationer bakåt i tiden.

– Min mormor, mamma och två mostrar har varit kranskulla, berättar Isak Willman.

Även Moa Olsson har en liknande meritlista att luta sig tillbaka på, hennes mamma och storasyster har båda varit kranskulla.

– Det är roligt och hedrande att jag har fått frågan, jag känner mig riktigt stolt för att ha fått uppdraget, säger Moa Olsson.

Hon får medhåll av Isak Willman, som även han känner sig hedrad.

Isak har en idrottskarriär bakom sig som fotbollsspelare och hockeyspelare. Tyvärr fick han lägga den på hyllan för något år sedan när han insjuknade. Nu har han dock fått andra lite mer stillsamma intressen som han odlar.

– Jag är precis färdig med min utbildning till fiskeguide som jag fått i Forshaga, vilket är helt i linje med mitt intresse för fiske.

Det kan knappast ha gått någon förbi vilka framgångar Moa Olsson haft i skidspåren de senaste åren och hon går numera på skidgymnasiet i Torsby.

– Jag har gått två år och har lika länge kvar, utbildningen är på totalt fyra år, berättar Moa Olsson.

Det är en mycket nöjd Jan Palander, generalsekreterare i Vansbrosimningen, som presenterar de två.

– Det är fantastiskt fina ungdomar som står för de värderingar som vi har inom Vansbrosimningen och det är heller ingen nackdel att de bägge har varit med länge.