Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De prisades för sitt mod

Det var i oktober förra året som Samuel Lundberg, Robert Palm och Sebastian Dahl avväpnade en man som höll kniven mot strupen på en kvinna. Därmed hindrade de att ett allvarligt våldsbrott. Nu prisas de för rådigt ingripande.

Samuel Lundberg, Robert Palm och Sebastian Dahl har prisats för rådigt ingripande. Det var 31 oktober 2012 de ingrep i en farlig situation vid Högskolan Dalarna.
Tillsammans kunde de avväpna en man som hade en kniv mot strupen på en kvinna. Då ingrep de och tog av mannen kniven.

– De har avbrutit ett allvarligt brott, säger Stefan Dangardt, Polisen.
Det är Svenska Stöldföreningen och Polismyndigheten Dalarna som varje år ger belöning till någon som gjort ett rådigt ingripande och därigenom hjälpt polis­en. Det är också därför Samuel Lundberg, Robert Palm och Sebastian Dahl i samband med studentmässan Propellern mottog priset, med en check på 15 000 kronor, dalahästar och blommor.

– Det är fantastiskt. Det är värt att uppmärksamma, ­säger Annika Brändström, Svenska Stöldskyddsföreningen, när hon delade ut checken på 15 000 kronor.

Ilse Vornanen
ilse.vornanen@daladem.se