Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De samlar sina Knätofs-favoriter

45 000 människor har sett "Knätofs" genom åren.
Nu samlar ensemblen sig igen och laddar för en best of-show.

Första föreställningen var "Från knätofs till Brodway". Den hade premiär 2005 på Klockargården i Tällberg, och totalt har tre olika shower satts upp under paraplyt "Knätofs", fram till och med 2010.
– Anders Sandberg på Klockargården har gjort nån uträkning att cirka 45 000 människor har sett showerna totalt. Vi har spelat mellan 10-14 föreställningar varje säsong under fem år, berättar producenten och regissören Eva Sundberg.

Varför la ni av 2010?
– Klockargården ville förnya sig och testa lite andra grejer, vilket ju är helt rätt. Man måste sluta nån gång, oavsett hur kul man har.

Men nu samlas man igen, och gör en best of-show på Klockargården. Som vanligt handlar det om underhållning som spänner över olika genres och tidsåldrar.
– Det är en blandning mellan det lokala, med visor, och efter krigstiden fram till i dag. Vi får med det mesta, säger Eva.
– Vi har tagit med de som vi tycker varit bäst i de tre tidigare showerna, men även lagt till lite dagsaktuellt. Det var riktigt svårt att välja ut det bästa, vi hade kunnat göra två best of-shower, fortsätter hon och skrattar.

Premiär för "The bäst of Knätofs" blir på Klockargården på fredagskvällen. Totalt är tio föreställningar inplanerade.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se