Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De sista entusiasterna underhöll

Under lördagen avverkades den 33:e årgången av Pro's kabaré. De nära 200 sittplatserna var upptagna av showsugna besökare.

Siv Sundén har medverkat i kabarén i 13 år. Under lördagen skulle hennes 14:e medverkan synas på scenen i aulan i Åvestadalsskolan. Årets kabaré tog sin början vid en återförening av en skolklass.
– Kabarén innehåller sketcher, sång och olika kvickheter och historier, säger Birgitta Lustig när undertecknad träffar henne och Siv i minglet i entrén kvarten innan det att kabarén ska starta.

De båda verkar lite full i f-n så där minuterna innan föreställningen ska börja. det märks att de gillar det de ska framföra på scenen.
– Vi började repetera i höstas och sedan har vi nog träffats runt 20 gånger och tränat inför det här, berättar Siv.
I kabarén finns tolv stycken stadiga roller. En del har tillkommit, en del har fallit bort och det här är både premiär och avslutning. Det ges bara en enda föreställning.
– Det händer att andra PRO-föreningar hör av sig så vi får ge oss ut på en lite miniturné. Förra året var vi ner till Norberg och spelade, säger Birgitta.

I foajén myllrade det av besökare där det bjöds på både pepparkakor och cider.
– Det här är hemligt, men idag har vi två gäster med oss som ska spela på scenen. Det är tvillingarna Evy Lindberg och Rubi Krantz som började uppträde i väldigt unga år. Det ska bli kul att ha dem med, säger Siv.

Och föreställningen då? Den startade punktligt klockan 14 där sketcherna och sångerna avlöste varandra med historier som till exempel om en man som var väldigt förtjust i starkare drycker plötsligt kom hem och var nykter. Hunden kände inte igen honom så hunden bet honom. Nivån var igenkännande många gånger och de knappa 200 besökarna fick en skrattfylld lördagseftermiddag.

Christian Larsen
christian.larsen@daladem.se