Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ska lära sig hela kommunens jobb

Det är första gången Avesta kommun använder sig av ett traineeprogram, ett system som länge funnits inom näringslivet. Det innebär att unga, med högskoleutbildning, får lära sig företaget, i det här fallet kommunen, under ett år. I september 2014 ska Karin Nordlund och Sara Sundkvist få sitt första riktiga jobb för kommunen.

Annons

– De kommer att få se alla kommunens förvaltningar och båda bolagen. Man kan nog säga att ingen annan kommer att ha så bred kunskap om kommunen som de kommer att få, säger kommunens personalchef Jan Eriksson.

Syftet är att de ska bli chefer på hyfsat hög nivå, många av kommunens chefer är på väg mot pension. Om de inte blir chefer väntar något annat kvalificerat jobb.
Det var många som sökte de två platserna i Avesta. Ledarskap var en av de avgörande faktorerna när Karin och Sara fick jobben.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se