Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De spinner för barnen

Ett halvt dygn på en spinningcykel.Friskis & Svettis arrangerade Spin of hope.för att samla in pengar till Barncancerfonden.– Det är kul att man cyklar för en bra grej, säger Anna Kryhl från Friskis och Svettis.

I lördags arrangerades Spin of hope på Friskis och Svettis i Borlänge. Tolv spinningpass hölls på lika många timmar. Deltagaravgifterna gick till barncancerfonden.
– Vi har samlat in runt 50 000 kronor, säger Anna Kryhl.

Tanken med arrangemanget, som arrangerades på flera platser i landet, är att en grupp människor ska hålla i gång en spinning- cykel i tolv timmar. I Borlänge hade 23 grupper abonnerat en cykel för dagen.
Det var många grupper från arbetsplatser som delade på en cykel. Vissa valde däremot att abonnera en cykel själv. En av dem var Åsa Höjer vars mål var att cykla elva av dagens tolv pass. DD talade med henne efter sex pass.
– Det börjar kännas lite i benen, säger hon.

Marathonpasset är en del av hennes förberedelser inför Vätternrundan. Hon har kört mycket spinning tidigare men varit förhind- rad att träna under den senaste tiden på grund av skada.
– Det är en bra träningsform och så går det till en bra sak, säger Åsa Höjer.

Spin of hope arrangerades på flera platser i landet i lördags. Det är femte gången arrangemanget hålls.
– Vi hade det här på Friskis även förra året, säger Anna Kryhl.
Enligt barncancerfonden deltog 23 000 personer i Spin of hope de första fyra åren och fyra miljoner kronor samlades in.

Friskis & Svettis höll öppet längre än vanligt i lördags för att hinna med alla tolv pass innan stängning. Enligt Anna Kryhl är det inte sista gången Friskis arrangerar Spin of hope.
– Det blir helt klart nästa år, säger Anna Kryhl

Erik Jerden
erik.jerden@daladem.se