Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De startar nytt band ihop

Viktor Norén och Jonas Karlsson från Sugarplum Fairy, samt Mando Diaos gamla trummis Samuel Giers startar nytt band ihop.I april släpper Viktor & The Blood självbetitlad debut-EP.

Nya bandet blir hårdare än den pop vi är vana att höra från Sugarplum Fairy, enligt ett pressmeddelande. EP:n, och ett kommande album, spelas in med producenten Jacob Hellner som tidigare producerat hårdare band som Rammstein med flera.

– Från början spelade vi musik med tydliga popinfluenser. Det dröjde dock inte länge innan vi kom fram till vad det är vi gör bäst; progressiv rock med hårda kanter. Vid det laget stod det klart att vi kunde bli ett grymt band, säger Viktor Norén.

De beskriver sin musik som så hård rockmusik som möjligt, utan att bli hårdrock.

– Kombinataionen av den råa energin från en punktrio, klassiskt låtskriveri och ett stenhårt modernt rocksound, sammafattar bandet i pressmeddelandet.

Första singeln "Kicks out on a saturday night" släpps den 22 april. EP:n släpps veckan efter.


Jonas Stentäpp
heavy@daladem.se