Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De svenska cyklisterna tog viktiga OS-poäng

Efter en framgångsrik helg har de svenska MTB-cyklisterna tagit viktiga poäng i jakten på en OS-plats.
– Det känns väldigt bra. Både för Sverige och för mig, säger Jenny Rissveds till vargardacyckling.se.

De svenska mountainbikeherrarna har länge legat bra till på nationsrankingen, medan damerna jagar poäng in i det sista. Efter en lyckad helg har man dock ökat avståndet till värsta konkurrenten Tjeckien.

Under söndagens klass 1-tävlingar i Vårgårda segrade 22-åriga Falucyklisten Rissveds medan Alexandra Engen kom trea. Får Sverige en nationsplats står det sedan mellan Rissveds och Engen vem som får åka. Även Felicia Ferner, Borlänge CK, lyckades bra med en sjundeplats.

I herrelit segrade estlänningen Martin Loo, men Sätercyklisten Emil Lindgren - det hetaste OS-namnet på herrsidan - kom trea. Från Dalarna deltog även Matthias Wengelin, som slutade femma.

Damerna tävlade även i danska Naestved under lördagen, då de var än mer framgångsrika. Även där fick Rissveds stå högst på pallen, medan Engen kom tvåa.

– Det känns väldigt bra. Både för Sverige och för mig. Jag vill verkligen till OS, säger Jenny Rissveds till vargardacyckling.se.

En helg återstår för att jaga poäng i OS-rankingen.