Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De utlovar stämningsfull jul i Falun

Mycket julmusik och mycket julkänsla. Det utlovas i "Christmas night" med trion Jessica Andersson, Magnus Carlsson och Sonja Aldén som kommer till Falun i helgen.
Nyligen firades julen in på Lugnet i Falun med Julgalan 2013, och på fredagskvällen är det dags för mer jul när Christmas night kommer till Falukuriren Arena.

Men till skillnad från Julgalan kommer helgens konsert att bli mindre bombastisk och mer stämningsfull enligt Sonja Aldén.
– Julen kommer lite i skymundan i andra julshower, vilket är synd. Vi tar fasta på julen med mycket julkänsla och mycket julmusik, både kända och mindre kända. Vi sjunger även andra, egna, låtar som inte är jullåtar, men inte många, säger Sonja.

Trion backas upp av ett femmannaband, och förutom musik kan publiken vänta sig personliga reflektioner över julen som högtid.
– Det finns ju lite olika bilder av julen, och olika sätt att fira. Många längtar nog till julen, men för vissa kan högtiden även innebära ensamhet och ångest. Vi tre på scenen har olika erfarenhet av julen och kommer att prata om det.

Vilken är din favorit-jullåt?
– Oh helga natt är ju så klart jättebra, men den som får mig att le lite extra är Christmas song.

Vad önskar du dig i julklapp?
– Tid med familjen.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se