Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Är dagens butiksanställda som dåtidens trälar?

Annons

På medeltiden fanns det rättslösa människor som fick tjäna sin herre. Tjänaren kunde behandlas hur som helst. Riddare och kungens män ägde sina undersåtar. Det är många århundraden sen men skillnaden mellan de ekonomiskt rika idag och de med små eller obefintliga ekonomiska medel ökar.

Än värre är att 30 procent av de anställda tjänar under fattigdomsgränsen

Är du tjänsteman eller arbetar på traditionellt manliga yrken så så har du högre lön och heltidsanställning. Det är de kvinnodominerade yrkesgrupperna som är utsatta. Här visas ojämlikheten mellan könen och lönen. En av dom är butikshandeln.

Amin och Alva är i början av arbetslivet. Med framtidstro om ett hyreskontrakt, ta körkort eller planer för familj. Eller dom som kommit över mittstrecket av arbetslivet och börjar planera för välförtjänt pension efter ett långt arbetsliv. För dessa blåser det motvind. Snittlönen 2018 för en butiksarbetare inklusive obekväm arbetstid är 18 700 kronor. Än värre är att 30 procent av de anställda tjänar under fattigdomsgränsen. Ja du läste rätt. Det beror på att de anställda har låga löner, korta otrygga deltidsanställningar. Skadligt för en arbetaren, men det göder vd:n ekonomiskt.

En vd:s snittlön i de största handelsbolagen är 380 000 kronor i månaden. Mer än 20 gånger en butiksanställd. Icas vd-lön är 1 400 000 kronor i månaden eller lika mycket pengar tjänas in på sex månader som en butiksanställd gör under sitt arbetsliv.

Läs rubriken igen och fundera om dagens butiksanställda är dåtidens trälar dömda till att tjäna sin herre?

Kassörskans verklighet är att vara kontaktbar och tillgänglig för chefen hela tiden och privatlivet tvingas komma i andra hand. Brist på schema, fritidsmöjligheter med familj eller veta om man är ledig eller jobbar när barnen fyller år. Ständigt jagandes efter extra timmar för att kunna överleva och i hård konkurrens med sina medarbetare. Charkpersonal vågar inte framföra brister i hygien, varumottagaren har inte råd med sjukskrivning. Butiksbiträdet törs inte säga att hon är gravid för att chefen då inte ser henne som en resurs. Dessa anställningsformer är hjärtlösa och befäster arbetarens låga ställning. Den skapar stress och ökar klyftorna i samhället ytterligare. Är det den arbetsmarknad med dom arbetsvillkor vi önskar våra barn?

Genom att hålla löner nere,ha otrygga anställningsvillkor och underbemanning, så kan höjdarna öka sin månadslön med 26 000 kronor i snitt. Så skapas vd-löner, på bekostnad av arbetarens ekonomi och hälsa.

Nu vankas en avtalsrörelse. Löneökningen för en butiksanställd på 400 kronor månaden för en heltid motsvarar 1,6 procent. Snittökningen för en vd var 26 000 kronor i månaden eller 7,2 procent. Det finns även vd:ar som tillskansat sig en 80 procentig löneökning. Ekonomin finns för att öka anställdas livskvalité genom ökade löner och trygga anställningar med heltid som grund.

Frågan är hur arbetsköparna väljer?

Tony Björk (S)

Fredrik Persson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips