Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Dalarnas sjukvård är i farozonen

Annons

Sveriges kommuner och landsting (SKL) har fått till ett centralt avtal med Sobona och OFR Hälso- och sjukvård, där vårdförbundet ingår, det vill säga alla organiserade sjuksköterskornas företrädare. Förutom en nationell reglering av veckoarbetstiden för medarbetare som enbart jobbar natt handlar det sig om ett avtal som inte innehåller några siffror för att enligt parterna "ge utrymme för lokal lönebildning".

Parterna uttrycker att det ska satsas på individuella och differentierade löner för att prioritera vissa personalgrupper och skapa en viss lönespridning. Det nämns att lönesatsningen ska gynna "särskilt yrkesskickliga" för att öka möjligheten till lönekarriär inom yrket över tid. Löneavtalet är utan angivna nivåer för löneökningar med fortsatt fokus på lokal lönebildning.

Olika politiker inom Region Dalarna som till exempel Ulf Berg har redan bekräftat och uttalat avsikten att få till en lokal satsning på hälso- och sjukvården inom Region Dalarna som blir bra och kan bemöta dagens och framtidens ökande krav.

Men, som det verkar vara nu kommer Region Dalarna att säga upp befintliga lokala 24/7 – avtalet i samband med att det ska hittas lokala lösningar enligt nationella avtalet mellan SKL och vårdparterna.

Avtalet var moroten som innebär extraersättning i tid eller pengar för främst sjuksköterskor som jobbar obekväm arbetstid som helger och nätter. Landstinget tog fram avtalet för att förhindra den totala katastrofen inom vården efter att det tidigare så kallade nattavtalet tagits bort.

Att nattavtalet blev uppsagt av Landstinget Dalarna gjorde att hundratals sjuksköterskor slutade, sökte sig till kommunala arbetsplatser eller något helt annat och de flesta andra som hade möjlighet enligt sin arbetskontrakt valde att inte jobbar på obekväm arbetstid längre. Det blev kris och då hittade man på 24/7-avtalet som bara absolut inte fick heta "nattavtalet" mer, när det låg så mycket prestige i saken för landstinget. Politikerna hade blivit varnade för att just detta skulle ske.

Att säga upp 24/7 - avtalet som just nu knappt kan säkerställa grundbemanningen främst på sjukhusen även på obekväm arbetstid kan inte gå bra om man inte ersätter en morot med en annan som ger något även för personal som inte bedöms som "särskilt yrkesskickliga!”

Vilka av de drabbade kommer då att känna sig nöjd eller vill ens vill jobba kvar?

Enligt vårdförbundets drömmar ska lokal lönebildning innebära att var fjärde sjuksköterska kommer att öka sin lön med upp till tiotusen kronor fördelad på tre år som avtalet gäller. Men om det inte kommer in ett pengarregn måste medel tas ur samma pott som avdelningscheferna får för den !vanliga” löneökningen till medarbetarna (som i alla fall jämnar ut inflationen…)

Detta leder till att tre fjärdedelar av personalen möjligtvis inte får någon, eller mindre lönökning än vanliga år och att de går miste om möjligheten att tjäna mer genom att jobba obekväma tider. Rent krasst sagt kan det innebära att en stor del av sköterskorna tjänar upp till 5000 kronor MINDRE i månaden!

Vilka av de drabbade kommer då att känna sig nöjd eller vill ens vill jobba kvar?

Och hur ska definitionen "särskilt yrkesskickliga” tillämpas? Vem klassificerar personalen och hur vill man bemöta alla personers egna åsikt om sin skicklighet? Jag är övertygad att allt för många kommer att uppfatta det som en nedgradering jämfört med sina arbetskamrater som "inte är ett dugg mer engagerad än dem”, om de inte är med i "löneökningsgruppen”…

Nu har Region Dalarnas politiker ansvaret att rädda hälso- och sjukvården i regionen. De får inte göra om samma fel som gjordes när nattavtalet togs bort utan lämplig kompensation.

Om politikerna inte lyssnar, kan vi vänta oss:

- Många uppsägningar

- Missnöje och förlorat förtroende för ledning och politiker

- Chefer kommer att behöva bråka med medarbetare på lönesamtal om vem som anses som särskilt yrkesskicklig eller inte

- Dalarna förlorar sin attraktivitet som arbetsgivare jämfört med andra regioner

- Ännu fler vårdplatser måste stängas och färre operationer kan genomföras

- Ännu mer vård måste köpas av grannregionerna

Ta inte bort avtalet förrän ni har hittat en tydlig väg som garanterar att inga sjuksköterskor kommer att känna sig "utanför” eller riskerar att tjäna mindre pengar än idag.

Prata med de sjuksköterskor som jobbar vid "fronten” och bilda er en uppfattning om hur de ser på situationen. Det finns möjlighet att få tillförlitliga siffror angående hur bemanningen i regionen kan fungera efter en uppsägning av avtalet. Låt alla avdelningar i Dalarna göra en ”låtsas-schemaplanering”, som tar hänsyn de ändrade villkoren som ett borttagandet av 24/7-tillägget innebär utan rättvis kompensation.

På så vis får politikerna en uppfattning om hur många tjänster som helt plötsligt kommer att saknas utöver den personalbrist som redan råder.

Vårdförbundet har som avsikt att granska arbetsgivarens lokala satsningar, men har inte möjlighet att säga upp avtalet förrän efter två år – när skadan redan är skedd.

Du kan fråga dig själv, skulle du vilja jobba varannan helg och en del nätter varje månad om du varken får extra betalt eller betraktas som särskilt skicklig? Det låter inte lockande i mina öron.

Hoppas på att ni inte är resistenta på goda råd likt era föregångare.

Christoph Frank Intensivvårds- och narkossköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons