Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Desperationen breder ut sig inom Socialdemokraterna"

Annons

Försvarsminister Peter Hultqvist hävdar i en krönika i Dala-Demokraten att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är en desinformatör och att allt handlar om att genom svepande uttryck vilseleda allmänheten för att vinna politiska poänger.

Det höga tonläget visar hur desperationen breder ut sig inom Socialdemokraterna. Bristen på ödmjukhet och avsaknaden av balans är uppenbar. I sak kan vi konstatera att Peter Hultqvist inte i en enda stavelse förmår att styrka sin hypotes om att Sverigedemokraterna skulle ha fel.

I stället lyckas försvarsministern att belägga just det vi Sverigedemokrater påtalat. I detalj redovisas bakgrunden till de siffror som tillsammans landar på cirka 120 000 uppehållstillstånd. Alltså exakt den siffra som vi Sverigedemokrater lyft fram. Det är naturligtvis glädjande att försvarsministern ansluter sig till vår linje även om han själv hävdar motsatsen.

Det är naturligtvis glädjande att försvarsministern ansluter sig till vår linje även om han själv hävdar motsatsen

Vi noterar att de IT-designers, forskare och ingenjörer som statsminister Stefan Löfven angett som den huvudsakliga delen av de 120 000 uppehållstillstånden, inte omnämns av försvarsministern överhuvudtaget.

Sanningen är - vilket Peter Hultqvist är väl medveten om - att Sverige fortsatt sticker ut jämfört med andra länder när det gäller invandringspolitiken. Istället för att ärligt medge detta är strategin att gå till attack och kalla meningsmotståndare för fula ord. Vi som söker efter sans och balans utmålas som propagandister, desinformatörer och högerextremister. Det är en djupt respektlös retorik.

Försvarsministern menar att genom att kommunicera det faktum att 120 000 uppehållstillstånd gavs förra året så ”ges känslan av ett fortsatt högt flyktingmottagande”. Låt mig då informera Hultqvist om att detta inte är en känsla. Det är i objektiv mening en absolut sanning. En sanning som är verklighet för alla de som dagligen drabbas av den otrygghet som Socialdemokraterna bidragit till att skapa.

Jag förväntar mig inte att Socialdemokraterna ska se sitt eget ansvar till det inträffade. Att partiet i allmänhet, och ledande företrädare i synnerhet, har en oförmåga att rannsaka sig själva och sitt eget handlande är vida känt. Inte heller kan vi förvänta oss att Socialdemokraterna skulle ge oss Sverigedemokrater rätt i någonting, oavsett hur självklart det än må vara. Vad man kan förvänta sig är emellertid en försvarsminister som inte i vredesmod vräker ur sig det ena nedsättande epitetet efter det andra utan giltig grund.

Det anstår inte en minister och är helt enkelt ovärdigt.

Henrik Gustafsson (SD) Presschef

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips