Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det fanns en arbetsförmedling som fungerade

Det fanns en arbetsförmedling. som hade möjligheter utföra det arbete, som politikerna krävde fram tills vi fick en borgerlig regering.
Ett Af, som Allan Larsson omorganiserade till att bli effektivt.
Jag arbetade där, före och efter omorganisationen – skillnaden var väsentlig.

Svar till Moderaterna: "Lägg ner arbetsförmedlingen"

Det är bara att gå tillbaka och titta i statistiken.Då, i Dalarna fanns 15 Af-kontor, ett i varje kommun, förmedlarna kände företagen genom närkontakt. Det är i dag fullständigt omöjligt att t.ex. Af- Borlänge skall kunna ha kännedom om hela arbetsmarknaden-företagen i sitt stora område.

De tidigare borgerliga regeringarna raserade hela det systemet, naturligtvis för att sedan kunna peka på hur dåligt Af sköter sig och komma med förslaget att ta bort Af, och nu är de där.

LÄS OCKSÅ Ledare: "Stoppa jakten på de arbetslösa"

LÄS OCKSÅ 26 600 lediga jobb anmäldes i Dalarna 2016

Vi hade medel då för yrkesutbildning, i t.ex. AMU-utbildningar som oftast resulterade i arbete, och vi hade pengar för Beredskapsjobb, där många miljöarbeten m m utfördes och som var värdefulla för såväl samhället som deltagarna, en praktik ut i arbetslivet.

LÄS OCKSÅ Ledare: "De arbetslösa sätts dig, fuskarna går fria"

De tidigare borgerliga regeringarna raserade hela det systemet, naturligtvis för att sedan kunna peka på hur dåligt Af sköter sig och komma med förslaget att ta bort Af, och nu är de där.Nej Bergman och Svantesson, det är ni och Moderaterna som bär skulden till att Af har problem nu och ingen annan. Skyll inte på personalen, de gör säkert så gott de kan med de möjligheter de har.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Vakthundar blev jakthundar"

Privata förmedlingar har prövats på olika sätt, och de enda som vunnit på det är ägarna.Nu vill ni ha flera privata förmedlingar, som skall tjäna pengar på de arbetslösa, men resultatet lär inte bli bättre.Samhället bör utveckla Af i stället för att avveckla, men det är väl främmande för er, för ni har tydligen bara kritik till det mesta som inte är privat att komma med.

Dan Ericson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel