Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt/Falubudget: Prioritera barns behov och miljöfrågor

Den 18 november ska Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden i Falu kommun lägga fast budget för år 2020. Den styrande borgerliga minoriteten har med stöd av SD tvingat nämnden till besparingar på drygt nio miljoner kronor, det är närmare sju procent av nämndens budget. Ett helt orimligt sparkrav!

Ett helt orimligt sparkrav!

Med vår budget hade dessa besparingar för nämnden inte behövt genomföras. Då hade Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden fått den budget och kommunens medborgare den service de kan kräva.

Nu när den styrande borgerliga minoriteten i Falu kommun tillsammans med SD har drivit igenom en anorektisk budget för nämnden är vårt budskap glasklart. Vi kommer på Miljö- och Samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 18 november att prioritera barn och miljöfrågor när krav på besparingar ska genomföras. Vi vill att Falu kommun ska vara en attraktiv kommun för alla att bo och verka i.

Och vi är konstruktiva i våra prioriteringar. Det innebär att vi kommer att yrka på att nämnden prioriterar miljöer som uppmuntrar lek och rörelse för barn, säkra och halkfria gång och cykelvägar till förskolor, skolor och fritidsaktiviteter. Skötsel av grönytor och parker ska prioriteras så att det gynnar den biologiska mångfalden. För att minska klyftorna mellan stad och land prioriterar vi bidrag till vägföreningar på landsbygden.

Att vi och den styrande borgerliga minoriteten på det extra insatta nämndsmötet den 4 november kunde enas om att islekbanorna ska spolas även 2020 är särskilt positivt och är till stor glädje för alla barn och barnfamiljer.

Vi uppmanar dig som läser detta att ta ställning och inte låta den styrande borgerliga minoritetens neddragningar gå igenom utan debatt. Var med och påverka. Tala om hur du vill ha det för dina politiker.

Vi tre partier står upp för att barns behov och miljöfrågorna ska prioriteras i Falu kommun.

För Socialdemokraterna; Kenneth Wåhlberg

För Miljöpartiet; Richard Holmqvist

För Vänsterpartiet; Erik Edquist

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips