Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Faluliberaler ställs mot väggen: "Har ni samma demokratiska krut?"

Öppet brev till de två ledande liberalerna i Falu kommun- Svante Parsjö-Tegnér, gruppledare och Åsa Nilser, ks-ledamot.

Liberaler med ruter i - finns sådana i Falun?

Det är med stor glädje vi läser budskapet från 16 liberaler som går ut och talar klarspråk (Aftonbladet 12 december). De menar att Liberalerna kommer inte att förhandla med SD. De är också tydliga i sitt budskap till Alliansens konservativa partier- M och KD- som de anser viker ned sig i och med att de lierar sig med SD.

Av de 16 undertecknarna finns det nio kommunalråd, fyra regionråd och tre gruppledare. För oss är det särskilt intressant att det liberala kommunalrådet i vår grannkommun- Monica Lundin i Borlänge- tillhör kretsen som tar kampen mot nationalismen.

Vi socialdemokrater stöder den kampen och vårt parti har en lång historia där vi kämpar för internationaliseringen, mångkultur och demokrati.

Vi vare sig förnekar eller förtrycker den nära och lokala kamp vi dagligen ställs i vad gäller de mänskliga rättigheterna och demokratins genomslag. Vi märker hånen - inte minst mot de fackliga organisationerna- med ord som vi nog trodde för länge sedan mönstrats ur den politiska debatten, men icke så i hela vårt landskap.

Mot den lokala och vardagliga upplevelsen av kampen att hålla nationalismen stången märker vi förstås särskilt vad som sker i vår egen kommun.

Har ni samma demokratiska krut som finns hos det liberala kommunalrådet i vår västra grannkommun?

Här har L satt sig i ett minoritetsstyre med C, M, KD och FA – och visar alltmer tiden lider att beroendet av SD ökar. Mot den bakgrunden riktar vi följande fråga till de två ledande liberalerna i Falu kommun- Svante Parsjö-Tegnér, gruppledare och Åsa Nilser, ks-ledamot:

Delar ni den uppfattning som de 16 liberalerna framför, att ni inte tänker agera som M och KD och därmed liera er med SD, har ni samma demokratiska krut som finns hos det liberala kommunalrådet i vår västra grannkommun?

Roza Güclü Hedin, ordförande Socialdemokraterna i Falun

Örjan Fridner, ledamot av verkställande utskottet i Socialdemokraterna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips