Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Fasta anställningar åt alla som tar hand om våra gamla

Strukturella förändringar inom svensk vård och omsorg startade med "New Public Management" ideologins inträde i offentlig sektor, följt av ädelreformen, fria vårdval och slutligen Lagen om valfrihet (LOV) 2010.

Sveriges rykte som landet med skattefinansierad och välutbyggd välfärdssektor har idag lite substans då vi har övergått till ett konkurrensutsatt marknadsperspektiv.

Efter införandet av LOV är det tillåtet att ta ut vinster från vård och omsorg och internationellt är Sverige härmed unikt. Nu drivs en allt större del av Sveriges skattefinansierade äldreomsorg av privata aktiebolag. År 2017 var 23 procent hemtjänst och 21 procent av platser på äldreboende i privat regi, där Attendo och Vardaga dominerade.

Hur det i praktiken ser ut skiljer sig eftersom det regleras på olika sätt i skilda delar av landet. På fem år ökade antalalet med 256 privata omsorgsföretag i Stockholm och 2018 fanns där, enligt SCB6, 347 privata vårdgivare. Privatisering är i linje med liberala tankar om individens valfrihet, konkurrens och vinster i vården, där vinsten framförallt kommer från bemanning och lön.

Det är farligt att vara gammal, och farligast är det inom den privata äldreomsorgen i Stockholm

En ny rapport från Folkhälsomyndigheten baserad på analys av antalet döda i covid-19 i Stockholms län visar att andelen smittade på äldreboende var högre för Stockholm som helhet och smittade på äldreboenden var en stor andel av de avlidna. Det är farligt att vara gammal, och farligast är det inom den privata äldreomsorgen i Stockholm. Enligt Kommunal har privata utförare en högre andel otrygga anställningar än inom kommunen. Andel tidsbegränsat anställda i kommunal äldreomsorg var 27 procent, men 37 procent hos privata utförare, 2018. Enligt SKR/Kolada var nio av de tio kommunerna med flest timanställda belägna i Stockholms län där andel timanställda varierade mellan 32–39 procent i november 2019.

En timanställd får lön för den tid som ett aktivt arbete görs. Att vara sjukskriven utan en fastställd arbetstid är omöjligt och att stanna hemma för symtom på misstänkt covid-19 innebär ett ekonomiskt avbräck. Inte så konstigt då att smitta sprids. Fördelen med timanställda är att anställningsformen är billigare.

För den privata vården kan vinsterna bli större, och för den offentliga verksamheten kan budgeten för äldrevård kan krympas. Vilja och förmåga att förstå att fast anställd personal med adekvat utbildning leder till en ökad kvalitet av vård och omsorg, oavsett om vi har en pandemi eller inte, verkar saknas.

Är våra timanställda till och med ett folkhälsoproblem? Kanske skulle folkhälsomyndigheten gå ut med krav på fasta anställningar åt alla dem som tar hand om våra gamla. Så;

- att de inte behöver jobba när de blir sjuka

- att de har en fast arbetsplats och fasta arbetstider

- att de kan lära känna de personer de vårdade

- att de äldre kan känna sig trygga

- att ingen onödig smitta sprids  

Stoppa privata vinster i välfärden, ha fast anställd personal, inför undersköterska som lägsta nivå av utbildning, öka andelen sjuksköterskor och läkare inom äldrevården samt höj lönerna.

Ingalill Atterlöf

Sjuksköterska inom psykiatri        

Christer Carneby

Specialist, Allmän läkare  

Elisabeth Dahlborg

Sjuksköterska och professor i Vårdvetenskap

Hanna Jadenius

Fysioterapeut                

Anna-Nora Zell

Distriktsköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips