Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Folkets hus är och ska vara ett hus för alla föreningar och medborgare

KPMG har genomfört två externa genomlysningar av Folkets husföreningen som visat att det inte förekommer något större att anmärka på i deras sätt att bedriva verksamheten. Ekonomin är för första gången på många år i balans i föreningen genom mycket hårt arbete både ideellt och med lön.

När Säters kommun hyr lokaler betalar vi för detta oavsett om vi är på Folkets hus eller någon annan lokal, så att vi skulle spara pengar genom att kategoriskt inte använda folkets hus och betala någon extern för detta är bortom mitt sunda förnuft. Det kostar var vi än är och det tror jag de flesta förstår men tydligen inte Moderaterna i Säter.

Ekonomin är för första gången på många år i balans i föreningen genom mycket hårt arbete både ideellt och med lön.

Moderaterna föreslår att ta bort 1.2 miljoner från kulturnämndens verksamhet vilket skulle innebära att vi får dra ner på personal och kanske stänga ett av våra tre bibliotek, eller stänga all verksamhet på Folkets hus. Detta vore katastrof för Säters kommun om det blev verklighet.

Folkets hus har alltid haft semesterstängt på sommaren då det visat sig att Säterborna vill göra annat än vara på Folkan under sommaren. De har provat att ha öppet med caféverksamhet och ungdomsverksamhet sommartid men det har varit väldigt lågt intresse för detta i konkurrens med bad och vårt ungdomens hus som vi har öppet hela sommaren.

Moderaterna berättar tydligt vad de egentligen vill med Folkets hus när man talar om restaurangverksamhet där någon privat ska driva den. De vill att vi ska skrota iden om ett hus för alla föreningar och Säterbor och bedriva konferens och restaurang i privat regi.

I Säter vill vi bygga framtiden genom engagemang och samarbete det kom alla partier överens om inför den här mandatperioden

Det är en idrottsförening som nu har bingoverksamhet i Folkets hus och det verkar gå bra för dem vad jag förstår.

Bilderna gällande Folkets hus verksamhet år 2018 är siffror från just 2018 med antal arrangemang och besökare. Jag visade samtidigt bilder på hur ekonomin har förbättrats från 2016 och framåt.

I Säter vill vi bygga framtiden genom engagemang och samarbete det kom alla partier överens om inför den här mandatperioden.

Moderaterna har tappat bort att vi faktiskt har en bra kommun med god ekonomi och en helt underbar miljö att leva och växa upp i.

Moderaterna beskriver allt i vår kommun på ett så negativt sätt det går och verkar inte alls vara intresserade att samarbeta eller utveckla kommunen till det bästa som är möjligt.

Vänligen Mats Nilsson kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokrat

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips