Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ingen kunskap om ideell verksamhet

Öppet brev till Caroline Willfox (M), kommunstyrelseledamot i Säters Kommun.

Du har i pressen uttalat dig om att kommunen borde ta över Folkets Hus drift och försöka få in privata aktörer. Du har uppenbart ingen som helst kunskap om hur ideell verksamhet fungerar och inte försöker du sätta dig in i verksamheten heller.

Om Kommunen tar över får de betala till Boverket 2,5-3 miljoner. Det är pengar som Folkets Hus fått för att driva ideell verksamhet. Om den verksamheten upphör, skall pengarna tillbaka.

Nuvarande styrelsen med flera, har under 2018 lagt ner tre helårstjänster i ideellt arbete för att klara driften och erbjuda Säterborna olika aktiviteter. Förstår du vad det skulle innebära för kommunen om de tog över verksamheten?

När Folkets Hus i princip var nerslitet till grunden var vi ett stort antal som kämpade för ett nytt Folkets Hus. Det gick många turer fram och tillbaka, bland annat var det en kvinnlig moderat som föreslog att det skulle byggas ett Medborgarhus på Prästgärdet.

Då var måttet rågat för moderaten Edvinsson. Han slog näven i bordet på Kommunstyrelsen och sa följande: "Jag har dansat kring granen, dansat folkdans, gammaldans och sett film på Folkan, vi har formligen slitit ut lokalen, då är det självklart att vi skall bygga ett nytt Folkets Hus".

Detta gjorde att samtliga partier ställde upp och det blev fullständig enighet, såväl i beslut, som under hela byggtiden.

Du borde ägna en tanke åt Edvinssons ord och åt dina dåvarande partikamrater, som tillsammans med oss andra politiker såg till kommunens bästa.

Dan Ericson (S)

Tidigare KS ledamot

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips