Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Jimmie Åkessons sommartal fyllt av hatpropaganda

Annons

SD:s Jimmie Åkesson har sommartalat och sprider sin hatpropaganda inför valrörelsen. Han gick till häftig attack mot islam och gjorde jämförelser med nazism och kommunism. Detta kategoriserande och utpekande av en hel folkgrupp är den grövsta formen av rasism.

Var står Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna själva? Han förklarade sig vara socialkonservativ men i verkligheten är han nazist, vilket inte passar för hans vedervärdiga politiska budskap. Fegt!

Visserligen smäller benämningen "socialkonservatism" lika högt, det är bara en variant av samma högerextremism som nazismen.

Det är viktigt att politiska talare presenterar sig inför väljarna. Jimmie Åkesson kunde ha talat om ur förhållandet mellan Sverigedemokraterna och kuppregeringen i Kiev förhåller sig, då hade hans åhörare fått en bild av vad Sverigedemokraterna i verkligheten är.

Det är beklagligt att svensk politik blivit nedsvärtat – både i riksdagen och nu i valrörelsen – av ett parti som driver hatpropaganda och hets mot folkgrupp, utan att behöva tala om vilka de egentligen är.

De som applåderade Jimmie Åkesson var antingen så politiskt omedvetna att de endast beundrade hans välformulerade tal, eller också så indoktrinerade att de svalde hela betet.

Sven-Olov Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare