Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Kriminalitet kommer inte minska med SD:s förslag

Annons

SD pratar om förorter dit polisen inte vågar åka, vilket inte är sant. Sådana områden finns inte i vårt land. Deras lösning på att minska kriminalitet i förorterna har ingenting att göra med att minska segregationen, tvärtom vill de ännu mer försvåra för människorna som bor där genom olika politiska förslag.

Tror då någon på fullt allvar att segregation och kriminalitet kommer att minska om man gör det ännu besvärligare för människor i utsatta områden?

Moderaterna och Kristdemokraterna hänger på som något slags lydiga drängar till Sverigedemokraterna, allt i förhoppningen att plocka röster från SD.

Skär man ner på socialt stöd och olika arbetsmarknadsåtgärder som SD har som förslag, tror då någon på fullt allvar att segregation och kriminalitet kommer att minska om man gör det ännu besvärligare för människor i utsatta områden? Snarare tror jag det får totalt motsatt effekt, med mer och grövre kriminalitet och ett ännu större utanförskap.

Ledsamt nog har det blivit på modet att att vara populist och föra fram det ena förslaget efter det andra som gör det svårare för invandrare. SD går som sagt i spetsen och M och KD fungerar nu som stöd för det där rasistiska partiet med de förslag de nu lägger. Jag trodde aldrig att partier i riksdagen skulle börja samarbeta med SD. Nu har det hänt.

Men att som SD ge sig på alla nyanlända för vad en liten klick kriminella gör är bara så tokfel det bara går

Jag är till 100 procent övertygad om att inget förslag som dessa tre partier lägger kommer att gynna integration och bryta den segregation som nu pågår. Det är helt enkelt populism, ingenting annat.

Kriminalitet var den än sker, i förorter, på landsbygd eller i rikemanskommuner ska beivras. Men att som SD ge sig på alla nyanlända för vad en liten klick kriminella gör är bara så tokfel det bara går.

Det enda rätta sättet för att bryta utanförskap, segregation är inte att hoppas på ett politiskt beslut som genom ett trollslag förändrar allt till det bättre.

Förändringen till en bättre integration måste börja med oss. Enbart då kan vi tysta högerextrema krafter

Det är du, jag och alla andra  som måste förändra oss! Vi är ju alla överens om att vi alla är människor, vare sig vi är svenskar eller invandrare. Vi har alla samma behov att tillhöra en gemenskap.

Människor söker ju gemenskap i det de känner till och som ger dem någon form av trygghet. Så varför är det konstigt att då invandrare hamnar på samma plats i en förort? När sedan en del (rika?) kommuner gör allt för att bli av med nyanlända och istället betalar för att de ska flyttas till landsbygdskommuner eller storstadsförorter så bidrar de ju inte direkt till en bra integration. Dessa kommuner är enbart intresserade av sin ekonomi och är totalt ointresserade av att införliva nyanlända i vårt samhälle.

Invandrare vill inget hellre än att tillhöra det svenska samhället, men tar inte du och jag tag i det lär det aldrig ske. Vi måste som individer ta initiativet. Lär känna, bjud in och välkomna nyanländna/invandrare i era liv.

Förändringen till en bättre integration måste börja med oss. Enbart då kan vi tysta högerextrema krafter.

Lasse Pettersson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips