Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Låt inte rädslan göra att Jimmie Åkesson blir statsminister

Den politiska debatten fokuseras på invandringens problem. Debatten får draghjälp av radikaliserade islamister, gängkriminella och våldtäktsförövare som bidrar till att invandringen ses som ett stort problem. Medierna bidrar också till detta.

Skjutningar, sprängningar och våldtäkter säljer mer än att skriva om att Ali har fått jobb på Scania eller att Loida nu är färdigutbildad undersköterska och tar hand om gamla och dementa inom åldringsvården, och ofta är den sista som håller den döende i hand. Ali och Loida och alla andra invandrare som arbetar gläds åt att kunna försörja sina familjer och bidra till samhället. De vill alla arbeta – inte vara beroende av bidrag.

Jimmie Åkesson och alla ni andra: Balansera debatten om invandringen.

Tala om att tunnelbanan och taxibilarna skulle stå stilla om Sverigedemokraterna hade kunnat hindra asylsökande från att komma hit.

Tala om hur många utrikesfödda som städar på våra sjukhus och hur många sjuksköterskor och undersköterskor som arbetar inom vården, hemtjänsten och inom äldrevården. Utan invandring skulle inte vården fungera.

Tala om att enligt Arbetsförmedlingen blev de flesta nya jobb år 2018 inom äldrevården tillsatta av utrikesfödda, och att sju av tio nya jobb inom industrin tillsattes med utrikesfödda.

Utan invandring skulle industrin tvärbromsa. Detta är fakta – inte propaganda.

Se på hela gräsmattan i stället för att fokusera hela debatten på det ogräs som tyvärr finns i alla gräsmattor

Det har nu gått så långt att folk börjar tro att SD:s beskrivning av invandringen är sann. De sprider en rädsla för allt vad invandrare heter, en rädsla för allt främmande – en rädsla som vi inte ska ignorera eller blunda för. Samma rädsla för invandring förde fram Donald Trump till president för USA och Boris Jonsson till premiärminister för Storbritannien med Brexit som huvudagend och Victor Orbán som Premiärminister i Ungern.

Låt inte rädslan göra att Jimmie Åkesson blir statsminister i Sverige.

Övriga partiledare tävlar nu om att positionera sig närmast Sverigedemokraterna, i hopp om att vinna tillbaka förlorade röster. Detta spär bara på fördomar om invandrare och ökar främlingsrädslan och driver allt fler att rösta på Sverigedemokraterna.

Låt ingen kommentar om invandring som problem passera utan att Informera om demografin. Utan invandrarna hade vi stått inför en kollaps av pensionssystemet precis som Österrike, där invandrare nu utgör 18 procent av befolkningen. Japan med sin kraftigt åldrande befolkning har beslutat att öka andelen invandrare från en procent till tio procent av befolkningen.

Politiker och media måste inleda en massiv kampanj och tala om vad invandrarna tillför.

Utan invandrare slutar tunnelbanan och taxi att rulla.

Utan invandrare skulle renhållningen inte fungera.

Utan invandrare skulle sjukvård och äldrevård kollapsa.

Utan invandrare skulle våra framtida pensioner hotas.

Utan invandrare skulle restaurangnäringen få slå igen.

Utan invandrare skulle industriproduktionen tvärbromsa.

Då kommer vi att inse att det positiva med invandring är mycket större än det negativa.

Visa respekt och stor tacksamhet till alla invandrare som sliter i låglöneyrken, på sjukhus och inom äldrevården och i städbolag.

Se på hela gräsmattan i stället för att fokusera hela debatten på det ogräs som tyvärr finns i alla gräsmattor. Och glöm inte att så gott som alla nu levande svenskar är ett bra resultat av invandring som byggt ett av de mest välmående länder i världen.

Bo Lindén

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips