Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Låt lodjuren få leva!

Ännu en gång visar Jägarnas Riksförbund sin rätta sida i media då de vill skjuta bort 323 lodjur i nästa års licensjakt som dessutom är en troféjakt, som i sig är helt förkastligt då andra länder tar avstånd från det.

Ett stort antal lodjur tas i skyddsjakter runt om i landet, de dör även i trafiken och av sjukdomar, av naturliga skäl. Av den anledningen kan vi inte ligga på en miniminivå för gynnsam bevarandestatus.

Det är skandalöst och oacceptabelt

Det måste finnas en buffert och det verkar då inte Jägarnas Riksförbund bry sig ett dugg om. Det är skandalöst och oacceptabelt i dagens Sverige. En annan skandal är att Jägarnas Riksförbund beviljas medel ur Viltfonden, för inte vårdar de då våra rovdjur, något som faktiskt ingår i uppdraget viltvård. Därför borde de heller inte få statliga bidrag på grund av det. De fick 7,4 miljoner kronor 2018 trots att de har nollvision på varg och det innebär att de inte vill ha några frilevande vargar i landet. Det är en skrämmande syn de har på rovdjuren och måtte de aldrig få besluta om rovdjurens vara eller inte i vårt land.

Måtte de aldrig få besluta om rovdjurens vara eller inte i vårt land.

Ekoturism är en stor växande näring och då menar jag inte jaktturismen, utan de som vill njuta av levande djur i vår natur. Många företag livnär sig på denna besöksnäring runt om i landet och kommande generationer vill också uppleva en natur i mångfald, men det verkar inte Jägarnas Riksförbund bry sig om.

Jägarna är cirka tre procent av befolkningen, vissa ska inte styra rovdjursfrågan i vårt land!

Låt lodjuren få leva!

Marlen Fuglsang, rovdjursdebattör som är engagerad i grupperna Bevara våra lodjur och Ja till varg

Marlen Fuglsang är adminstratör i Bevara våra lodjur med 5100 medlemmar och i gruppen Ja till varg, med 6700 medlemmar. Hon är rovdjursdebattör som närvarar ute i vargreviren för att motverka illegal jakt på rovdjur.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips