Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Medlemskap i facket är grunden för stabil arbetsmarknad

Annons

I början av februari har Handelsanställdas förbund en nationell uppsökerivecka där förtroendevalda och personal besöker arbetsplatser i vår bransch och pratar med anställda. Det är otroligt viktiga dagar med många, givande och viktiga samtal. Vi träffar de som nyligen kommit in i branschen och facket, de som jobbat och slitit länge, människor från hela världen med massor av olika erfarenheter och kompetenser!

Men en sak som återkommer oavsett vart i landet vi befinner oss eller vilken skylt som sitter utanför arbetsplatsen är de berättelser som vittnar om otrygga anställningar som leder till en psykiskt påfrestande livssituation.  

I Dalarna har vi pratat med över 700 medarbetare där vi kan konstatera att 7 av 10 har deltidsanställningar och att visstidsanställningarna blir fler och fler. På vissa orter är den så hög som 20 procent och däröver . En anställningsform som innebär att du inte vet när, hur mycket eller hur långt fram i tiden du har jobb. Och en inkomst som är väldigt varierande.

”Jag måste byta jobb för så som mitt schema är idag kan jag endast hämta min dotter på förskolan två dagar i månaden, jag är beroende av att min dotters mormor orkar ta hand om mitt barn”

”Jag har haft visstidsanställning i fem år och har äntligen fått ett tillsvidarekontrakt på åtta timmar i veckan, så nu jobbar jag tre av fyra helger och missar nästan all familjetid”

”Har jag rätt att stämpla om jag går ner i tid, från nästa månad får jag bara fyra timmar i veckan”

Det här är några av de samtal vi hade och det hör inte hemma på svensk arbetsmarknad. Nu är vi i Handels inne i en avtalsrörelse med motparten Svensk Handel om tecknande av ett nytt kollektivavtal där kraven är växlade. Motpartens förslag är inte arbetarvänliga alls.  

Svensk Handel vill:

- Frysa löner

- Sänka OB ersättningen

- Skapa otryggare anställningar

- Öka arbetsgivarnas makt över löner och arbetstider

Utifrån vetskapen om hur situationen är idag för de anställda, där en tredjedel tjänar under fattigdomsgränsen, sju av tio jobbar deltid och inte får fler timmar, där kvalifikationer inte ger mer i lön, känslan av att du måste vara anträffbar på fritiden för att få extra timmar som arbetsgivaren kräver i hård konkurrens med dina arbetskollegor. Som inte detta vore nog så blir följderna av Svensk Handels krav ännu värre för de anställda!

Så vi frågar anställda om de vill ha: Högre lön eller frysta löner? Bättre OB eller sänkt OB? Tryggare eller otryggare anställning? Mer eller mindre jämlikhet? Mer eller mindre inflytande på arbetsplatsen?

Att anställda är medlemmar i facket är grunden för en god och stabil arbetsmarknad. Därför är det av största vikt att ha en hög facklig anslutningsgrad för att kunna hävda arbetarnas ställning gentemot arbetsgivarnas stora ekonomiska resurser och maktkapital. Det är om detta striden står.

Facklig styrka ger facklig framgång! Kom med oss i kampen för bättre arbetsvillkor du med!

Handels avd 13

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips