Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Moderaterna: Kultur och Fritid ska vara en självklarhet i Falun!

Annons

Moderaterna i Falun tycker det är självklart att äga ett eget, spännande och inspirerande fritids- och kulturliv. Olikheter ska vi ta höjd för. Ett aktivt och meningsfullt fritidsliv påverkar hela kommunens trivsel.

Hur och varför?

Tidigt börjar vi utvecklas åt olika håll. Någon vill bli fotbollsproffs, en annan sångerska, en tredje brandman …. fånga upp alla drömmar och ge förutsättningar. Vi skall verka för att barnen utvecklas väl!

Rapporter visar att den psykiska ohälsan bland barn växer. Det ska vi aktivt ändra på.

Nästa mandatperiod…

Vill vi att kultur och fritid utvecklas inom hela kommunen.

Vi ser att fritids- och föreningsverksamheter stärker folkhälsan, ledarskap, demokrati och jämställdhet. Våra ideella föreningar och organisationer är helt avgörande och ska ha stöd i sitt arbete.

Vi kan aldrig garantera ett utbud för allas önskemål, men vi ska alltid verka för bra förutsättningar.

Vi vill verka för att Kulturhuset tio14 skall finna sina former.

Särskilda satsningar:

Vi vill förena turistmål med falubornas besöksmål. För att satsa på Falun som en fritids- och kulturkommun krävs inte bara möjligheter för individen, utan också satsningar på arenor och evenemang för besökare och falubor.

• Världsarvet och attraktioner, som ger Falun en plats på kartan som besöks- och turistmål! Knyta ihop våra fina attraktioner som Carl Larssongården, Staberg, Lugnet, Dalarnas museum och Gruvmuseet med centrum.

• Biblioteket. En utveckling av biblioteket ger fantastiska möjligheter och ny inspiration, i synnerhet med vår nya biblioteksplan, som omfattar även skolan.

• Musik i Dalarna och att utveckla kulturscenerna. Vi har teater, dans och olika musikformer. Vi vill stimulera för nya möjligheter för kulturarrangemang i Falun. Våra kulturutvecklare är viktiga.

• Naturskolan. Naturskolan bedriver ett pedagogiskt jordbruk. Här kan barn (och vuxna!) lära sig samspelet natur och kultur.

• Fritidsgårdar och fritidsverksamheter. Det viktigaste uppdraget är att ta hand om våra unga! Det finns många former av aktiviteter både före, efter och under skoltid, där kommunen måste finna nya samarbetsformer.

• Simhall. Vi vill bygga en ny simhall inom givna ekonomiska ramar

Vi ser fram emot att ta ansvaret.

Veronica Zetterberg (M),  Oppositionsråd

Vanja Ottervall (M), Kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons