Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt om poliskrisen: Äntligen en politiker i Dalarna som reagerar!

Jag blir faktiskt glad när jag ser att riksdagsledamoten Rosa Güclü-Hedin vänder sig till Anders Ygeman och kräver åtgärder för att få tillbaka en polisverksamhet värd namnet.

LÄS HÄR Güclü Hedin om poliskrisen: "Något måste göras"

Förfallet inom polisen började i slutet av 1990-talet i samband med att flera länspolismästare pensionerades och ersattes av karriärkåta chefer, med ringa eller ingen erfarenhet av polisarbete och den viktiga roll polisen har i samhället. Fjantifieringen i chefsleden tilläts blomma ut och spred sig nedåt i organisationen. Något slags överteoretisering av en verksamhet, som i verkligheten är ytterst jordnära, tilläts blomma ut.

LÄS OCKSÅ Insändare: "Låt inte Eliasson sitta kvar"

I dag leds svensk polis av dessa personer. Ack ja! För mig ses det som absolut nödvändigt att ”städa bort” något hundratal chefer på olika nivåer inom svensk polis, med början i toppen, d. v. s. rikspolischefen.

För mig ses det som absolut nödvändigt att ”städa bort” något hundratal chefer på olika nivåer inom svensk polis, med början i toppen, d. v. s. rikspolischefen.

LÄS OCH SE TV Fortsatt förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson

Jag har också blivit bedrövad av att se hur kommunalråd, riksdagsmän och andra ledande politiker tillåtit polisorganisationen och rättsväsendet att mer eller mindre monteras ner. Med andra ord. Vi behöver ersätta många av våra nuvarande politiker med mera ansvarskännande samhällsföreträdare! Tänk på detta vid kommande val!

Jag förväntar mig nu, att vi, i vart fall i Dalarna, får se hur våra polisstationer åter öppnas, på minst fem orter i Dalarna, dygnet runt. Jag förväntar mig också att man i alla kommuner i Dalarna återfår en polisstation värd namnet, med lokalt stationerad polispersonal som sköter serviceverksamheten, ordningshållning, trafikövervakning och utredning av vardagsbrotten, samt har alla de samhällskontakter en bra polisverksamhet kräver.

Stå på Dig, Roza Güclü-Hedin!

A. Folke Thelin, f. d. poliskommissarie

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel