Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Prioriteringar i Borlänge kommun: "364 tunga miljoner skiljer oss åt"

Det är tuffa tider rent ekonomiskt för kommunsverige och ett sparpaket under hösten ser vår majoritet som ett måste för vår kommun. Men vi har ändå valt att ge skolan och omsorgen en uppräkning på 1,5 procent.

För den av covid-19 så hårt utsatta äldreomsorgen innebär detta 16 miljoner mer. En liten men ack så viktig satsning. Efter en extremt ansträngd vår för alla våra anställda som jobbar inom omsorgen så måste vi prioritera våra äldre och de som jobbar med dem.

Vi blir förvånade över Moderaterna som inför nästa år vill skära ned verksamheten med 20 miljoner

Vi blir förvånade över Moderaterna som inför nästa år vill skära ned verksamheten med 20 miljoner, (36 miljoner mindre än majoritetens budget) och fortsätta skära ned verksamheten med mångmiljonbelopp fram till 2024. Detta skulle givetvis få stora konsekvenser för omsorgsnämndens verksamheter.

Det skulle innebära färre kollegor, sämre arbetsmiljö och mindre av kompetensutveckling för våra medarbetare inom omsorgen. Detta mitt under pågående pandemi!

Vårt förslag ger istället 364 miljoner mer till omsorgen på 4 år jämfört med Moderaternas budgetförslag, (år 2021 skiljer det 36 miljoner kronor, år 2022 73 miljoner, år 2023 109 miljoner och år 2024 146 miljoner kronor. Totalt, på fyra år, så skiljer det 364 miljoner kronor.

Om vi kan lösgöra mer medel under hösten så ska denna också tilldelas välfärdens kärna, omsorgen och skolan.

Då ekonomin vänder behövs varje krona i välfärden. När tuffa tider väntar väljer vi att prioritera de äldre och våra barn och unga.

Anita Nordström (S)

omsorgsnämndens ordförande, Borlänge

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips