Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Regeringen måste stötta restauranger, frisörer, krögare och företagare

Det finns ingen som kan undgå att hotell- och restaurangbranschen har vuxit sig starkt de senaste åren och försett oss med goda menyer och fina mötesplatser för att umgås med vänner och familj.

Dessa branscher har sysselsatt många människor som i dag riskerar konkurser som följd på grund av de rådande omständigheterna med Coronaviruset.

Här handlar det verkligen mycket om en bransch som till hälften består av personer med invandrarbakgrund.

Coronakrisen har ställt till med att ekonomin blöder och permitteringarna blir till överöverhängande problem som kan utmynna i oundvikliga konkurser o personliga tragedier.

Därför krävs det snabba åtgärder från regeringssida. Restaurangerna kan inte vänta. Även taxichaufförer, frisörer, och andra företagare är väldigt sårbara i denna kris.

Att ha fortsatt framtidstro för företagen är oerhört central för välfärdens framtida finansiering.

Därför är det mycket bråttom med krisåtgärder som underlättar anställningar, lönekostnader och hyror som på sikt kan stimulera tillväxten och hindra människor från att hamna i kris som innebär också psykisk ohälsa och utanförskap.

Restaurangerna, taxichaufförerna, frisörerna och andra företagare behöver framtidstro och stödet är högst akut.

Kristdemokraterna i Falun

Katarina Gustavsson gruppledare

Slava Lindell kd

Thomas Strömberg kd

Lars Nilson kd

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips