Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Respektera demokratiskt tagna beslut!

Replik på debattartikeln "Avvakta beslut om privatiseringar" i DD den 14 november.

Vi har full förståelse att det demokratiskt fattade beslutet i nämnden inte gillas av er gemensamma ideologi – ni har visat det med otaliga debattartiklar sedan beslutet fattades första gången i april 2020. Beslutet att lämna ut verksamheterna på entreprenad har dessutom fattats flera gånger.

Nu måste ni dock respektera demokratiskt fattade beslut, även inom minoritetsoppositionen. Det är ju det som är demokrati.

Vi inom Falualliansen beskylls ofta för att försöka inskränka demokratin i Falun, men självinsikten hos er vad gäller demokrati och detta fattade beslut är lika med noll.

Vi skulle vilja påstå att vi som sitter i nämnden från Falualliansen är hyggliga människor, som dessutom blivit folkvalda av Faluborna. Det är en tråkig attityd minoritetsoppositionen visar upp som skapar ett felaktigt narrativ i ett allt hårdare debattklimat. Dels att späda på det hårda klimatet konstant, och även att inte kunna respektera de demokratiskt fattade beslut som tas.

I april 2021 står Slottet klart, ett väl anpassat demensboende där personalen får en bättre arbetsmiljö, då Lustigknopp inte är lämpad till demensboende som det idag används till. Men S, V och Mp anser alltså att våra brukare och personal helt enkelt får anpassa sig.

Lustigknopp lämpar sig bättre för det vi kallar för hög omvårdnad. Detta vet minoritetsoppositionen mycket väl om, de har nämligen varit med och fattat det beslutet i förra mandatperioden. De vet även om att sätta 97 procent beläggning vid övertagande av verksamhet är brukligt, och det gäller endast den dagen nyckeln lämnas över.

I april 2021 då Slottet står klart kommer alltså både personal och brukare av våra tjänster få flytta in i nya ändamålsenliga lokaler, som kommer att bli lättjobbade och arbetsmiljön blir bättre. De människor som brukar våra tjänster får väl anpassade lägenheter för just deras behov. Det kommer dessutom vara bättre anpassat för covid-19.

Men detta är S, V och Mp emot.

Camilla Andersson Sparring (C)

Ordförande Omvårdnadsnämnden Falun

Vanja Ottevall (M)

1:a Vice ordförande Omvårdnadsnämnden Falun

Katarina Gustavsson (Kd)

Ledamot Omvårdnadsnämnden Falun

Sonny Nygårds (L)

Ersättare Omvårdnadsnämnden Falun

Anders Runström (Fap)

Ersättare Omvårdnadsnämnd Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips