Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ulf Berg blandar ihop korten igen!

I ett svar på kritik kring skolkortgiltigheten försöker Ulf Berg i vanlig ordning skylla ifrån sig och skapa dimridåer.

Först skyller Ulf Berg på skatteväxlingen och dom 55 miljoner som man gemensam var överens om att effektivisera. Detta är helt fel! Några indragningar i skolkortsgiltigheten har aldrig ingått i den överenskommelsen och har aldrig diskuterats med kommunerna innan beslut togs. Att majoriteten vill spara pengar utöver överenskomna effektiviseringar är helt en fråga om prioriteringar majoriteten gjort i budget 2019.

Lösningen ligger i att möjliggöra för flera att åka buss inte färre!

Sedan har Ulf Berg en lång utläggning om rättviseaspekter med det dåliga beslut man tagit. Även detta är mycket ihåligt.

Mycket av ungdomarnas aktiviteter ligger ofta i skolorna eller i tätorterna och de skolelever som inte har tillgång till skolkort kan ta sig till dessa aktiviteter utan kort, det kan inte ungdomar som bor utanför tätorterna, så rättvisan ligger i att alla ungdomar skall ges bättre möjligheter att ta sig till olika aktiviteter, inte att begränsa ungdomars möjligheter att resa.

Att dra in möjligheten att åka på korten och i stället tvinga föräldrar att med bil skjutsa barn och unga, är helt emot allas vår strävan att minska vår långsiktiga påverkan på miljön.

Vi socialdemokrater var emot beslutet, och det kommer vi att fortsätta att vara. Lösningen ligger i att möjliggöra för flera att åka buss inte färre!

Abbe Ronsten 2:e vice ordf. kollektivtrafiknämnden

Susanne Norberg Ledamot Kollektivtrafiknämnden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips