Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Unionen: Stärk medarbetarna – satsa på kompetensutveckling

Företag behöver utveckla sina anställda för att upprätthålla hög effektivitet, förmåga att utveckla sin verksamhet och inte minst för att kunna attrahera nya medarbetare. Alla på svensk arbetsmarknad behöver kontinuerlig kompetensutveckling när Sverige ska konkurrera med kunskap istället för låga löner.  

Med rådande högkonjunktur blir det bristfälliga arbetet med kompetensutveckling allt mer påtagligt. Arbetsförmedlingen larmar om missmatchning på arbetsmarknaden där flera branscher och regioner är i skriande behov av arbetskraft. Ett exempel i Dalarna är Malung-Sälens kommun där det finns fler lediga jobb än det finns arbetslösa.

Ett väl känt faktum bland våra medlemmar är att när det finns tid till kompetensutveckling finns det inga pengar och när det finns pengar finns det ingen tid.

Tiderna förändras. Myten om att man som anställd är fredad för att man har lång anställningstid tack vare Lagen om anställningsskydd (LAS) är numera en sanning med modifikation. Ett företag som står inför en omorganisation kan relativt enkelt få den bemanning man önskar genom att gå på ”tillräckliga kvalifikationer” vid tillsättandet av nya tjänster med stöd av LAS, istället för anställningstid.

Man kan tycka vad man vill om den utvecklingen men så ser verkligheten ut idag. Något som de borgerliga partierna, med Moderaterna och Liberalerna i spetsen, verkar ha missat med tanke på vad de driver för linje i riksdagen.

Debatt: (M): Lösningen på arbetskraftsbristen stavas samarbete

För att, så långt det går, skydda dig själv och hålla dig anställningsbar gäller det att hänga med i utvecklingen. Att satsa på din egen kompetens. Kompetensutveckling är planerade insatser som ökar människors kompetens.

Det är behoven och förutsättningarna som avgör vilken form av kompetensutveckling som är lämpligast. Kompetensutveckling är alltså mer än betalda kurser. Arbetsrotation, projektarbete, nätverksträffar är andra exempel på aktiviteter som utvecklar kompetensen.

För dig som pluskund: Gynnsam arbetsmarknad - men för få anställningsbara

För Unionen råder ingen tvekan om att det största ansvaret för att det finns en fungerande kompetensutveckling på företaget ligger hos arbetsgivaren. En av våra motparter, Almega, skrev i en debattartikel i tidningen Arbetsvärlden att var femte tjänsteföretag inte har någon strategi för, eller saknar uppfattning om, företagets kompetensutvecklingsarbete.

Det håller inte!

Därför var det så glädjande när vi i november besökte Erasteel Kloster i Långshyttan tillsammans med våra riksdagspolitiker på dalabänken. Ett företag som kunde visa upp en imponerande satsning på kompetensutvecklig för några av sina anställda som bland annat fått läsa tre-fyra år på högskolan med en stor del bibehållen lön. Kompetensutveckling de luxe. De positiva exemplen finns!

Vi som fackförbund har en viktig pedagogisk uppgift för att få våra medlemmar att förstå betydelsen av sin egen kompetensutveckling

Samtidigt måste vi vara ödmjuka och inse att saker hänger ihop och att vi alla måste ta ansvar. Regeringen har ett stort ansvar genom politiska beslut. Exempelvis genom möjlighet för företagen till avskrivningar under flera år eftersom detta ska betraktas som investeringar.

Det är inte rimligt att kompetensutveckling missgynnas skattemässigt i förhållande till maskiner. Vi anser även att det bör vara fördelaktigt för företag att reservera medel för framtida kompetensutveckling. Ett väl känt faktum bland våra medlemmar är att när det finns tid till kompetensutveckling finns det inga pengar och när det finns pengar finns det ingen tid.

Regeringen har också en stor hemläxa att göra för att universitet och högskolor ska bli mer tillgängliga för dem som finns i arbetslivet. En nidbild som lever kvar är att man satsar på sin egen kompetensutveckling först när man är mellan två jobb. Men mer än 90 procent av oss i yrkesverksam ålder har ju ett jobb, ska vi då inte ha möjligheten att kompetensutveckla oss? Självklart ska vi det!  

Läs mer: Facklig undersökning: 8 av 10 chefer känner sig tvingade att jobba övertid

Vi som fackförbund har en viktig pedagogisk uppgift för att få våra medlemmar att förstå betydelsen av sin egen kompetensutveckling, att utvecklingen går fort och det gäller att hänga med, och varje enskild medlem måste göra det den kan för att hela tiden hålla sig anställningsbar.

Detta sker främst vid utvecklingssamtalen med sin närmaste chef, ett samtal som ska innehålla inventering av befintlig och önskvärd kompetens och där man ska komma överens om vilka aktiviteter på kort och lång sikt som ska genomföras i syfte att utveckla kompetensen.

Debatt: Varför vill (M) försvaga anställningsskyddet när rådande turordningsregler redan gör jobbet?

Sveriges största kompetensresurs finns bland alla som idag är yrkesverksamma. Att investera i kompetensutveckling för de som jobbar är avgörande för individens utveckling och trygghet i arbetslivet, för företagens konkurrenskraft och därmed också för Sveriges utveckling och konkurrenskraft.

Unionens politiska plattform för kompetensutveckling tar upp detta och mycket mer kring kompetensutveckling men fem viktiga förslag till förbättring är:

Att en modell för kompetensutveckling med finansiering från stat, arbetsgivare och arbetstagare ska etableras.

Att det skattemässigt ska vara fördelaktigt för företag att reservera medel till framtida kompetensutveckling, dessa ska, efter samråd mellan arbetsgivare och fack, användas i tider med lägre produktionsaktivitet.

Att studiemedelssystemet ska förändras så att komplettering av högre studier blir möjligt under hela arbetslivet.

Att för att kunna ta tillvara all kunskap som finns i samhället ska det finnas goda möjligheter att få sin så kallade reella kompetens validerad.

Att medarbetare och chef i årliga utvecklingssamtal ska komma överens om vilka aktiviteter på kort och lång sikt som ska genomföras i syfte att utveckla kompetens. Samtalet ska leda till en utvecklingsplan som dokumenteras och följs upp.

Unionen Dalarna

Matthias Gran, regionchef

Patrik Sundell, ordförande regionstyrelsen 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel