Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Verdandi: Feasl Alyas är välkommen att besöka vår verksamhet

Feasl Alyas, Moderaterna, och ledamot i Socialnämnden i Borlänge, uttalar sig i Dala-Demokraten häromdagen kring bidrag till RIA, Verdandi och Folkets hus Västra Borlänge. Vi tillåter oss att i sammanhanget citera Honoré de Balzac: Dumheten har två sätt att vara: Den håller mun eller den talar. Den tigande dumheten kan man stå ut med.

Feasl Alyas talar. Hans uttalande är oseriöst och visar sorgligt nog på att man kan vara hur okunnig som helst och ändå vara delaktig i politiska beslut som rör viktiga frågor för borlängebor, för kommunen och inte minst för föreningslivet i Borlänge. Kerstin Borg (också moderat ledamot i nämnden) vägrar att uttala sig i tidningen och därmed för sin åsikt. Hennes agerande stämmer in på den sista meningen i citatet ovan. Hon teg ju. Men Feasl Alyas talade desto mer.

Läs mera:

Personalkaos inom Ria Borlänge - blir av med föreningsbidraget

Roberto Vacchi arrangerar Juljogg för Ria Borlänge - "Oerhört viktigt att de finns kvar"

Han säger: ”En förening ska göra nytta för samhället, det gör inte dessa föreningar”. Vi undrar stillsamt: har Alyas läst Verdandis ansökan med tillhörande bilagor, som verksamhetsberättelse med mera? Har Alyas besökt vår verksamhet? Har Alyas haft kontakt med några som deltagit i den verksamhet vi bedriver på Jakobsgårdarna eller på Bullermyren? Eller har han pratat med några av de ungdomar som nu är aktiva i vår nystartade ungdomsverksamhet? Eller med någon som deltar i vår utbildning ”Steget framåt” – som riktar sig till personer långt ifrån arbetsmarknaden? Eller med någon som bor i det stödboende som vi har, tillsammans med Tunabyggen och kommunen?

Läs mera:

Moderaten om Verdandi och Folkets hus: "De ska inte få en krona – vilken verksamhet bedriver de?"

Verdandis dalaordförande bemöter hårda kritiken från moderaten: "Chockad över okunnigheten"

Det nya i den här argumentationen är att vi inte skulle göra nytta. Det visar på ett helt nytt tonläge i de politiska sammanhangen i Borlänge. Det är skrämmande

Moderaterna tycks tro att vi är en slags megafon för (s) och (v). Det är naturligtvis helt verklighetsfrämmande. Men den kritiken har vi (och många fler föreningar med oss) hört förr och det blir vi inte så förvånade över. Vi kan dock upplysa om att Verdandi är partipolitiskt och religiöst obunden, det står i våra stadgar.

Det nya i den här argumentationen är att vi inte skulle göra nytta. Det visar på ett helt nytt tonläge i de politiska sammanhangen i Borlänge. Det är skrämmande.

Men vi får ändå ta emot uppskattning för det vi gör från politiker från allehanda politiska läger– även från ditt parti Feasl Alyas. Du kanske skulle vara lite mer lyhörd, både inåt och utanför ditt parti – ett råd i all välmening. För övrigt är du varmt välkommen att besöka oss. Du kommer att få tillfälle till många goda samtal med de som deltar i vår verksamhet.

Kristina Svensson, Ordförande Verdandi Borlängekretsen

Annakari Berglund, Ordförande Verdandi Dalarna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips