Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi behöver ha ett tsunamiråd för att fortsätta stoppa fenomenet suger daddy

För er som såg uppdragsgranskning 22 juli så förstår ni varför jag reagerar som jag gör och med dårens envishet fortsätter jag väcka debatt i frågan, suger daddy. Problemet är så stort att vi behöver ha tsunamiråd för ständiga pågående katastrofer som sådan.

Suger daddy är en förtäckt prostitution som lockar allt fler unga i olika sajter till att starta relation till äldre rika män. I programmet uppdrag granskning avslöjade reportern en titulerad professor som sysslade med detta. Unga finns i statistiken för självskadebeteende, utanförskap, skolk och även droger. De lockar med pengar och prylar.

Det är flickor och pojkar som bryts ner och drabbas av oåterkalleliga skador och ärr för livet som konsekvens.

Jag gråter mig igenom hela programmet. Ibland trillar tårarna stilla och sakta ibland gråter jag så jag skakar av frossa. För varje barn som det går illa för är ett barn för mycket.

Vi behöver ha en tsunamiråd, vi behöver prioritera frågan och våga prata högt om det. Att se och höra berättelser om minnen som är kantade av systematiserade kränkningar och förnedringar där bräckligheten och skörheten lyser genom orden och meningarna som ekar hjälp. Flickor vars själar värker och tycks vara fastbundna i en respirator. Det finns inga kanaler ut och skammen lägger sig som en våt filt och känslan är kall och dimmig.

Nej, istället för att tala om hur många som inte klarar skolan kan man undersöka orsakerna till detta och våga fråga. Kom ihåg. Detta är inte en privat fråga. Den är högst politisk.

Är vi redo? Jag är på spåret.

Låt inte detta fenomen fortsätta. Vi måste göra allt för att informera om riskerna, utbilda, och ge våra barn mod och stöd att avstå från att lockas dit.

Katarina Gustavsson kristdemokrat

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips