Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi har anledning att vara stolta över regeringen

Annons

Aldrig sedan andra världskriget har en regering ställts inför så många stora problem som vår nuvarande regering har.

Först gör den borgerliga alliansen en budget innan vi har en regering klar, vilket i sig är märkligt.

Den budgeten var långt ifrån vad den regering som till slut blev vald skulle ha tagit fram.

Sedan kom attentatet i Stockholm, som vår statsminister skötte med den äran.

Så kom nästa smäll, en invandring som var väsentligt större än någonsin, vilket ställde alla tidigare planeringar av omhändertagande av dessa människor på huvudet.

Statsministern har i EU drivit på för att alla stater skall ta sitt ansvar, ett jobb som inte alls fått den uppskattning den borde fått. Regeringen ökade kraftigt utbildningen av poliser och vårdpersonal, som var mycket kraftigt eftersatt av de tidigare borgerliga regeringarna.

Trots att M, KD och SD måste vara medvetna om vad de inte gjorde i regeringsställning, går de ut och kritiserar regeringen för att de inte gör något för att stoppa gängkriminaliteten och alla sprängningar.

Som om inte detta skulle vara nog, så har regeringen fått ett världsomfattande virus att bemästra.

Vi har anledning att vara stolta över vår regering, som under så kort tid ställts inför alla dessa svårigheter och skött det på ett så bra sätt

Moderaternas ekonomiske talesperson har gått ut och sagt att vi aldrig haft en så dålig statsminister. Det är ett rent oförskämt uttalande.

Nej, det lugn och den styrka, som vår statsminister och finansminister hela tiden visar i alla svåra situationer är beundransvärd.

Vi är nu mitt uppe i virusspridningen och regeringen följer experternas råd, de går inte ut med några egna tyckanden. Glädjande är ju att alla partier ställer upp på de åtgärder som görs.

Så småningom är viruset bemästrat, då är det bara att hoppas att inte några partier kommer ut och vill göra politisk propaganda av det.

Vi har en regering som har rensat upp ekonomin och sett till att vi har en låg skuld och bra ekonomi. Tack vare det arbetet har vi nu ekonomi så vi kan gå ut och stötta företagen och anställda, ja alla berörda.

Vi har all anledning att vara stolta över vår regering, som under så kort tid ställts inför alla dessa svårigheter och skött det på ett så bra sätt.

Dan Ericson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips