Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi har drabbats av välfärdsångest!

Annons

Vi har drabbats av välfärdsångest efter veckans debattinlägg som förträdare för Socialdemokraterna beskyllt oss för att svika. De har verkligen frossat i ord, och lösningar på landets problem, precis som en ny frälsare som har hittat patent på välfärdsfrågorna. För nu minsann ska det ske men insikt om orsaker till dagens haveri i välfärden har de skyfflat undan. Vi har läst, tänkt och blir ombedda att svara.

Att svara på beskyllningar för att samarbeta med rasister och att ställa grupper mot varandra, är inte något vi ställer upp på

Att svara på beskyllningar för att samarbeta med rasister och att ställa grupper mot varandra, är inte något vi ställer upp på. Vi har försökt med ödmjukhet, föra en saklig debatt om historien och framfört vår syn på migration och integration och fört våra argument på saklig grund. Men meningsmotståndaren som i det fallet är S-företrädare, har fört debatten med upphetsat och grälsjukt tonläget som är ett tydligt tecken på bristande argumentationsförmåga och lättja i ett försök att undergräva vår trovärdighet och möjlighet att föra våra åsikter i det offentliga samtalet.

Till skillnad mot S-företrädarna så anser vi att diskussion med meningsmotståndare, oavsett höger eller vänster, alltid är värdefullt och välbehövligt i dessa tider.

Men att anklagas för bland annat så kallat ”sossehat” bara för att vi har meningsskiljaktighet i sakfrågor är något vi vänder oss kraftigt emot. Detta är inte vårt syfte med vår förda debatt.

Vi tänker i överflöd och vill bli bemötta med respekt. För om det är något vår tid lider brist på, är det lågmälda samtal, förståelse och respekt för oliktänkande. Snabba fördömanden som det allt för ofta sker i det offentliga samtalet, skapar inte bara mer av den där omtalade polariseringen som det så ofta varnas för, utan gör vår värld ännu mindre. Att våga debattera med respekt vidgar vår syn, skänker mening och berikar demokratin.

Alltså! Vi står upp för vår politik. Men vi kan inte låta bli att reflektera över svikna löften som verkligheten vittnar om. Ni har gått till val på att strama åt arbetskraftinvandring sen blev det tvärtom.

Era amatörmässiga löften om att vända segregationen, om brotten, om inkludering, trygghet, plikt och rätt, är slitna utryck som saknar innehåll.

Socialdemokrater! Ni använder er av ödesmättad retorik som folket har tröttnat på och som straffar sig på sikt.

Katarina Gustavsson, kd

Lars Nilsson, kd

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips