Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Viktigt med human flyktingpolitik

Organisationskommitténs arbete är viktigt. Miljöpartiet tar ansvar för människor som flyr från krig, våld och förtryck.

Det finns ett brett stöd hos svenska folket för en rättssäker och human politik för människor på flykt. När Röda Korset, Rädda Barnen och Svenska Kyrkan frågade väljarna så svarade 59 procent att familjer på flykt ska få återförenas i Sverige. Ännu starkare var stödet för att låta människor stanna av humanitära skäl.

Flyktingarna försvinner inte för att Sverige inför en mer restriktiv migrationspolitik

Miljöpartiet arbetar för att nå en bred överenskommelse om en human, rättssäker och långsiktigt hållbar migrationspolitik. En sådan ska bygga på medmänsklighet, ett starkt barnperspektiv i linje med barnkonventionen och möjliggöra en effektiv etablering. Vi vill att processen för integration ska bli smidigare och bättre, så människor snabbare ska kunna börja studera eller arbeta direkt efter att de sökt asyl.

Vi hoppas att Katarina Gustavsson kan framhäva sin kristna syn och kristna värderingar i arbetet med att Sverige och Dalarna, fortsatt ska ta väl hand om de människor som kommer hit

Just nu är det rekordmånga människor på flykt i världen. 80 miljoner människor, 30 miljoner av dem är barn. Flyktingarna försvinner inte för att Sverige inför en mer restriktiv migrationspolitik - vi kan inte blunda för verkligheten som Katarina Gustavsson tycks vilja göra. Det framgår bland annat i hennes insändare i DD den 15 juli.

Vi borde istället tillsammans arbeta för att de människor som kommer hit, snabbare får en chans att bidra. Vi hoppas att Katarina Gustavsson kan framhäva sin kristna syn och kristna värderingar i arbetet med att Sverige och Dalarna, fortsatt ska ta väl hand om de människor som kommer hit.

Maj Ardesjö

Vice ordförande Miljöpartiet Dalarna, MP

Kerstin Lundh

Regionråd Region Dalarna, MP

Aron Knifström

Ordförande Miljöpartiet Dalarna MP

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips